Volgens deze Tezos-oprichter is de glans van Bitcoin er af, dit is waarom
De cryptomarkt staat op zijn kop na recente uitspraken van Kathleen Breitman, mede-oprichter van Tezos. Ze plaatst openlijk vraagtekens bij Bitcoin’s rol als betrouwbare waardeopslag. Deze onverwachte kritiek doet de wenkbrauwen fronsen in de wereld van digital assets.
Bitcoin onder vuur
In een interview met CNBC’s ‘Squawk Box’ uitte Breitman haar zorgen over Bitcoin’s stabiliteit. Ze wees op de recente koersdaling onder de $50.000 en noemde een reeks factoren die hieraan bijdroegen. Van angst voor een wereldwijde recessie tot geopolitieke spanningen, alles lijkt samen te spannen tegen de koers van Bitcoin.
Breitman’s analyse gaat verder dan alleen de koers. Ze benadrukt hoe de uitverkoop van Japanse aandelen en de recente renteaanpassingen door de Federal Reserve de markt verder onder druk zetten. Deze bredere economische context plaatst Bitcoin’s schommelingen in een nieuw licht.
“Internet nepgeld”?
Misschien wel het meest opzienbarend was Breitman’s omschrijving van Bitcoin als “internet nepgeld”. Deze uitspraak zet de toon voor een verhit debat over de ware aard van de bekendste digital asset. Breitman legt de nadruk op het speculatieve karakter van Bitcoin, vooral in tijden van economische onzekerheid.
Deze kritische blik doet denken aan de begindagen van de COVID-19-pandemie. Ook toen zagen we hoe beleggers snel afscheid namen van investeringen die als risicovol werden gezien. Dit roept de vraag op of Bitcoin wel echt de veilige haven is die velen erin zien.
Toch nog hoop?
Ondanks haar scherpe kritiek nuanceert Breitman haar standpunt. Ze erkent dat Bitcoin nog steeds een fundamentele rol speelt in de cryptowereld. Volgens haar reikt de waarde en het nut van Bitcoin verder dan alleen een middel om waarde op te slaan. Deze genuanceerde visie laat zien dat het debat over Bitcoin’s toekomst nog lang niet is afgesloten.
Wat betekent dit voor de toekomst?
Breitman’s uitspraken zetten aan tot nadenken over de rol van Bitcoin in de komende jaren. Kan het zijn status als “digitaal goud” behouden? Of moeten we onze verwachtingen bijstellen?
Uiteindelijk zal de tijd leren of Bitcoin zijn belofte als betrouwbare waardeopslag kan waarmaken. De komende maanden en jaren zullen ongetwijfeld nieuwe wendingen brengen in dit debat.
Gerard
/
Ik wil Bitcoin
7 augustus 2024Gerard
/
Ik wil meer bitcoin
7 augustus 2024Henk
/
BTC is niets. Een paar regels programmeerbare. Nergens voor te gebruiken en geen onderliggende waarde. Als store of value zijn er crypto’s met een veeeeel hogere potentiële ROI die veel minder gevoelig zijn voor schommelingen als de use-cases volop in werking zijn getreden zoals XRP.
7 augustus 2024