Volume Oekraïense crypto exchange stijgt meer dan 370%

De Oekraïense cryptobeurs Kuna ziet een flinke verhoging in de activiteit op het platform. Het volume steeg van één miljoen dollar op 21 februari, naar 4,7 miljoen dollar. Dit meldt CoinTelegraph.

Handelsvolume stijgt

Nu de oorlog en de valutacontroles mensen onzeker maakt over hun geld, ziet de zeven jaar oude markt een extreem hoog volume. De snelle verandering door de oorlog en een dieptepunt van de nationale valuta (grivna), zorgen ervoor dat mensen hun fondsen veilig willen stellen. Ondanks dat de Russische roebel nog verder daalde – meer dan 10% op één dag – had de grivna het ook niet makkelijk.

De grivna daalde tot een all time low tijdens de invasie. Waardoor één euro even veel waard werd als 33,5 grivna. Dit is een daling van ongeveer 3,5% ten opzichte van de dag ervoor. Het zorgde ervoor dat sommige Oekraïners de mogelijkheden en decentralisatie van sommige crypto benutten.

Bron: CoinGecko

‘Bitcoin en altcoin handelsvolumes zijn sterk gestegen op een belangrijke Oekraïense cryptocurrency exchange in de nasleep van de invasie van Rusland, blijkt uit gegevens’, zegt CoinTelegraph. Het handelsvolume steeg van 1 miljoen dollar naar 4,7 miljoen dollar in drie dagen.

Het volume bedraagt vooral transacties van de grivna (UAH) naar tether (USDT). Dit is goed te zien in een grafiek van CoinGecko. Hieronder zie je het volume van de afgelopen 24 uur per handelspaar.

Bron: GoinGecko

Rusland reguleert crypto tijdens de oorlog

Oekraïne is het land dat deze maand cryptocurrency’s legaliseerde, na veel heen en weer gepraat tussen wetgever. Rusland had dezelfde plannen, maar daar werd een stokje voor gestoken door de Russische centrale bank. Totdat gisteren – te midden van de oorlog – het land doorging met reguleren van crypto.

‘Russische inwoners zullen alleen digitale valutatransacties mogen uitvoeren via erkende operatoren, een beperking die peer-to-peer transacties in feite illegaal maakt. Dit zegt het wetsvoorstel van het ministerie van financiën over het reguleren van cryptocurrency’s. Alleen gecertificeerde cryptocurrency wallets zullen worden toegestaan’, aldus Coindesk.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.