Bitcoin aan vooravond van enorme stijging, laagste punt al bereikt

Dan Morehead is fondsbeheerder van Pantera Capital, en hij werd gevraagd naar zijn koersverwachting van bitcoin. In gesprek met Brian Chung van Yahoo Finance is Morehead net zo bullish als altijd. 

Bitcoin koers in 2022

Chung begon het interview door de CEO van Pantera Capital te vragen wat hij denkt van de koers van bitcoin tot nu toe in 2022.

Morehead antwoordde:

“Bitcoin heeft een aantal behoorlijk wilde cycli in de afgelopen negen jaar dat ik erin heb geïnvesteerd. Het heeft zes bearmarkets gehad met een gemiddelde van ongeveer 60 procent daling. Deze is 50 procent geweest. En ik denk dat als institutionele instellingen veelal in crypto stappen, al die cycli gelukkig zullen afnemen, en dus denk ik dat een bearmarkt van 50% waarschijnlijk alles is wat je in de toekomst zult krijgen.”

Dieptepunt is bijna bereikt

Over de huidige situatie denkt hij dat we heel dichtbij het dieptepunt zitten.

“Ik denk dat we ofwel op het dieptepunt zitten of er heel dichtbij zijn. En een ander ding dat we historisch gezien hebben, is dat wanneer er een enorme rally was, zoals in 2013-2017, in de afgelopen twee jaar, de markt meestal rond 1 januari piekt en een beetje afdrijft naar de belastingdag … en daarna kan de markt weer een beetje op gang komen.”

Correlatie met aandelenmarkt

Ook kijkt Morehead naar de prestaties van de meer traditionele markten.

“Het derde dat zeker van invloed op is, is dat hoewel bitcoin en cryptocurrency over het algemeen een zeer lage correlatie hebben met activaklassen gedurende lange perioden, in zeer stressvolle periodes, waar de S&P een proxy is voor risico, het behoorlijk is gedaald. Er zijn er zes van deze periodes geweest sinds bitcoin bestaat, en het gemiddelde is dat de correlatie gedurende 72 dagen erg hoog is, en na verloop van tijd breekt het dan af en al die dingen samen maken me nu echt wild bullish. Ik denk dat de markten zullen ontkoppelen. Ik denk dat aandelen en obligaties mogelijk jarenlang kunnen blijven dalen, terwijl cryptocurrency kunnen stijgen.“

Obligaties en  invasie van Rusland

Chung vroeg vervolgens naar de daling van de bitcoin koers in februari. Bitcoin kakte in vlak nadat bekend werd dat Rusland begon met de invasie van Oekraïne.

Morehead:

“Ik denk dat het grote macrothema hier is dat de Fed enorm achter de feiten aan loopt, en dat ze de rente veel meer zal moeten verhogen dan waar ook maar over gesproken is. In onze beleggersbrief van 7 december zeiden we dat het een Ponzi  was. De obligatiemarkt wordt gemanipuleerd door de Fed. Ze hadden de waarde van obligaties 15 biljoen dollar boven hun 50-jarige reële renteprijs gedreven, en dat zou snel stijgen, en dat gebeurde ook. Obligaties zijn met honderd basispunten in rendement gestegen sinds we dat voorspelden.”

“Wat we niet hadden voorspeld, is dat dit een zeer negatieve impact zou hebben op crypto. En dus, als je handelt en er gaat iets verkeerd, dan heb je het mis, en ik denk dat in dit geval de markten het bij het verkeerde eind hebben, en blockchain zal uiteindelijk loskoppelen van de andere activaklassen. Als je erover nadenkt, met stijgende rentes, is dat wiskundig negatief voor obligaties. Het heeft ook een negatieve invloed op al het andere met verdisconteerde kasstromen zoals aandelen of onroerend goed, maar crypto is volledig onafhankelijk van tarieven.”

Hij verwacht dat crypto weer zijn normale groei meemaakt.

“Dus ik kan ons over zes maanden zien, waar de andere activamarkten nog steeds worstelen en crypto teruggaat naar zijn typische 2,5x per jaar groei die het al 11 jaar doet.”

Bitcoin wordt 100.000 dollar 

Toen hem werd gevraagd naar zijn voorspelling van waar de prijs van Bitcoin over een jaar of twee zou zijn, zei Morehead:

“We doen dit al heel lang, en Bitcoin is in 11 jaar gemiddeld 2,5x gestegen, en soms loopt het op de zaken vooruit en heeft het een bubbel, en soms bevindt het zich in een bearmarkt, zoals nu. En op dit moment zie ik 60% onder die 11-jarige trendregressie. Dus onze normale voorspelling is dat we over een jaar 2,5 keer hoger zullen zijn. Dat brengt je op ongeveer 100.000 dollar per bitcoin. En hoewel dat aantal gek klinkt. Ik denk dat het vrij waarschijnlijk is dat dit gebeurt.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.