Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes: “bereid je voor op een enorme bitcoin rally”

Bitcoin beweegt nog altijd in een nauwe koersrange tussen de 19.000 en 21.000 euro. Uiteindelijk bleek de steun rond het belangrijke niveau van 20.000 euro niet genoeg en handelen we daar net onder met een koers van 19.900 euro. Volgens voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is het tijd om ons voor te bereiden op een enorme rally van bitcoin.

Hayes voorspelt “Doom Loop”

Arthur Hayes staat bekend om zijn scherpe columns waarin hij vaak allerlei macro-economische data verwerkt. Nu spreekt de voormalig oprichter en CEO van BitMEX over een zogenaamde “Doom Loop” in de macro-economische arena. Op Twitter heeft Hayes de dag-grafiek van de euro gedeeld in vergelijking met de dollar. Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, maar onze euro handelt momenteel op gelijke hoogte met de Amerikaanse dollar. Daarmee is de euro voor het eerst in 20 jaar tijd evenveel waard als de dollar.

Net als bitcoin heeft de euro een pittig jaar achter de rug en volgens Hayes staat onze munt nog meer verliezen te wachten. De val van de euro begon met het conflict tussen Oekraïne en Rusland, waardoor de inflatie omhoog sprong en centrale banken moesten ingrijpen. De Europese Centrale Bank heeft dat tot dusverre niet gedaan, waardoor de euro nu in de problemen komt.

Deze zogenaamde “Doom Loop” is onderdeel van de these van Hayes, die een scenario voorspelt waarin de euro én de Amerikaanse dollar uiteindelijk waarde verliezen ten opzichte van goud en bitcoin. Dit scenario begon zich uit te spelen nadat Rusland werd buitengesloten van het internationale financiële systeem. Hayes verwacht daardoor dat landen en individuen in de toekomst de voorkeur geven aan (digitale) grondstoffen boven het fiatgeld van centrale banken.

Waarom zou een centrale bank sparen in fiatgeld?

Volgens Hayes heeft de uitsluiting van Rusland tot gevolg dat veel centrale bankiers wel twee keer nadenken voordat ze hun vermogen in een fiatmunt stallen. Als de Verenigde Staten met één druk op de knop al je dollars kan bevriezen, in hoeverre kun je dan op dat vermogen vertrouwen? Als de Verenigde Staten genoeg reden ziet om jou van het betaalsysteem uit te sluiten ben je immers alles kwijt. Dat maakt grondstoffen als goud en olie, maar ook bitcoin volgens Hayes een veel aantrekkelijker alternatief.

Uiteindelijk ziet Hayes op basis van dit scenario een goudkoers van 10.000 euro en een bitcoin koers van 1 miljoen euro voor zich. De “Doom Loop” die Hayes omschrijft is vooral een “mentale shift” bij financiële entiteiten. Een ernstige daling in het enige dat fiatgeld dekt: het vertrouwen van de gebruikers.

Als het vertrouwen weg is, kunnen centrale banken en institutionele beleggers alleen handelen in een systeem waarin vertrouwen geen rol speelt. Op basis daarvan voorspelt Hayes een enorme stijging van de bitcoin koers. Dit proces kost echter tijd en zal zich volgens Hayes ergens in de komende 10 jaar uitspelen. “De Doom Loop is begonnen. 1 Amerikaanse dollar staat gelijk aan 1 euro. Bereid jezelf voor op meer manipulatie van de rente en een bitcoin koers van 1 miljoen euro. Maar wees alsjeblieft geduldig, dit soort dingen kosten tijd”, aldus Hayes via Twitter.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Een bitcoin koers van 1 miljoen euro?? Je moet wel een echte gelovige zijn!!

  12 juli 2022
  • Je bent dom als je niet in ziet hoe realistisch het is dat dit echt gaat gebeuren. Inflatie zegt alles. Je geld verdampt letterlijk.

   14 juli 2022
   • @anoniem, En …. Bedankt😖
    Bitcoin🚾
    Stake usdt, usdc !🎩😊

    15 juli 2022
 • Dezelfde onzin als van een Mike Maloney over goud en zilver al sinds 2008.
  Zou tot enorme hoogtes stijgen! Ieder jaar hoorde je zoiets wel meerdere malen voorbij komen.

  De enige die daar rijker van werd, was Mike Maloney met zijn goud en zilver handel.

  12 jaar verder is goud over het algemeen wel wat gestegen uiteraard, maar niet dramatisch.
  Crypto’s is niet anders, wanneer mensen staan te schreeuwen dat je het moet kopen : verkoop.
  En andersom.

  13 juli 2022
 • Dat smijten met cijfers lost niets op.
  Als de BTC een miljoen waard zou zijn dan zou dat 21. biljoen $ vertegenwoordigen.
  Het BBP van hele wereld is iets van 85 biljoen $ dus een vierde, of het BBP van de verenigde staten is 21 Biljoen.
  Dat is nu eens echt geloofwaardig… en daarna 10 miljoen zeker, want het moet blijven stijgen.

  14 juli 2022
 • “wanneer mensen staan te schreeuwen dat je het moet kopen : verkoop.
  En andersom.”
  Wil ik hier graag onderschrijven. Niet dat ik een expzet ben, mr ht klinkt als gezond verstand, en gezien de verliezen die de hieraroepers vn bitcoin en consoorten mij hadden gekost had ik op momenten vn zwakte naar hun geroep in de fiar-woestijn geluisterd, echt wel een zinnige manier om tegen deze zajen aan re kijken..

  14 juli 2022
 • (Correctie : )
  “wanneer mensen staan te schreeuwen dat je het moet kopen : verkoop.
  En andersom.”
  Wil ik hier graag onderschrijven. Niet dat ik een expert ben, mr ht klinkt als gezond verstand, en gezien de verliezen die de hoeraroepers vn bitcoin en digitale consoorten mij hadden gekost had ik op momenten vn zwakte naar hun geroep in de fiat-woestijn geluisterd, echt wel een zinnige manier om tegen deze zaken aan te kijken..

  14 juli 2022
 • Stop nou eens met die onzin want de enige manier dat bitcoin gaat stygen is de halving dieer weer aankomt. PLUS schaarste doet prys opdryving weet toch iedere boerelul. de rest is meegenomen het gezever maar geen realiteit gelul in de ruimte. the only one.

  17 juli 2022
 • Deze vrouw heeft tenminste verstand ze heeft van bitcoin. Ze heeft helemaal gelyk. Zy heeft de mooiste boutique van GRAN CANARIA in ARGUINEGUIN gerealiseerd met bitcoin top wyfie.

  17 juli 2022
 • Wat een dom gepraat allemaal. Wie een beetje verstand heeft van bitcoin weet toch er komt weer een halving aan. plus schaarste die ontstaat doet prys opdryving dus bitcoin wordt alleen maar weer waard wys neuzen. the only one.

  17 juli 2022
 • Wat een gezever dit. Iedereen die verstand heeft van bitcoin weet toch dat er een halving aankomt. PLUS schaarste doet prys opdryving er zyn maar 21 miljoen bitcoins en al 19.5 miljoen bitcoins verhandeld dus tel uit je winst. THE ONLY ONE.

  17 juli 2022