Voormalig BitMEX-ceo Arthur Hayes voorspelt Bitcoin-prijs van 1 miljoen dollar

Arthur Hayes gelooft dat de prijs van Bitcoin op termijn zal stijgen naar 1 miljoen dollar. In een draadje op Twitter deelde de voormalig CEO en medeoprichter van BitMEX zijn scepsis over de geplande renteverhoging van de Federal Reserve.

‘Jumbo-hypotheken’

Hayes voorspelt dat een andere regionale bank binnenkort met liquiditeitsuitdagingen zal worden geconfronteerd. Hayes gelooft dat een renteverhoging ‘bijna’ garandeert dat een andere bank van kleiner formaat zal instorten. Dit kan mogelijk leiden tot een macro-economische omwenteling die de aanzet zou kunnen zijn voor de snelle stijging van Bitcoin tot 1 miljoen dollar.

Hayes bespreekt de leningenportefeuille van First Republic Bank. Volgens hem is deze portefeuille gevuld met ‘Jumbo-hypotheken’ die tegen lage rentetarieven zijn verstrekt aan welvarende individuen. Door de stijging van de rentetarieven is de waarde van deze portefeuille gedaald. Hayes vermoedt dat de volgende bank die mogelijk failliet gaat, een leningenportefeuille zal hebben die voornamelijk bestaat uit grote, illiquide leningen voor commercieel onroerend goed.

Hij schetst ook een strategie om van de situatie te profiteren. ‘Mijn verkooponderzoek zal doorzoeken op een grafiek die de Amerikaanse banken met de grootste CRE-portefeuilles laat zien. Ik zal dan eens goed kijken naar 50%-75% OTM (out of the money) kortlopende puts op deze banken die na de Fed-vergaderingen moeten worden gekocht.’

Hayes gelooft dat de reactie van de Federal Reserve op de bankencrisis investeerders naar Bitcoin en de cryptocurrency-ruimte zou kunnen drijven. Hij is van mening dat het gewichtloze en onzichtbare karakter van Bitcoin, in vergelijking met andere spaarvehikels zoals goud en onroerend goed, het een aantrekkelijke optie kan maken voor investeerders die hun vermogen willen beschermen.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.