Voormalig Goldman Sachs bankier voorspelt koersexplosie voor crypto

Voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal voorspelt dat de cryptomarkt de komende zes maanden weleens kan exploderen. Gelukkig voor ons gaat het om een explosie in de positieve zin van het woord, een opwaartse koersexplosie. Raoul Pal deelt zijn verwachtingen in een nieuw interview met The Breakdown van Nathaniel Whittemore.

Geen herhaling van 2019

Een herhaling van 2019 ziet Raoul Pal op dit moment niet gebeuren. Dat is op zich positief voor Bitcoin, omdat we in die periode een langere terugval zagen. “De komende zes maanden verwacht ik sterke prestaties van crypto. Ik denk niet dat er een herhaling van 2019 aankomt, wat een lange terugval markeerde als gevolg van de krimpende balansen van centrale banken”, aldus Raoul Pal.

Als hij dan toch een vergelijking moet maken, dan is de cyclus van 2015-2016 volgens Raoul Pal er meer eentje die op de huidige situatie lijkt. Voor de komende periode verwacht hij nog opwaartse prijsactie voor de markt, om vervolgens even zijwaarts te gaan, waarna de koersexplosies weer beginnen als de centrale banken hun beleid omgooien.

Ook is hij positief over de grote hoeveelheid aan durfkapitaal dat tijdens de bearmarkt richting de industrie stroomde. Dat zorgt er volgens Raoul Pal voor dat er momenteel veel interessante producten in de pijplijn zitten, die zorgen voor innovatie en op de langere termijn voor een hogere mate van adoptie.

Wachten op hedgefondsen

Verder is het volgens Raoul Pal wachten op de grote hedgefondsen uit de traditionele financiële wereld. “De wereldwijde industrie voor hedgefondsen is in mijn ogen fascinerend. Daar zit in totaal 3 biljoen dollar aan vermogen in. Dat is allemaal geld van pensioenfondsen en rijkaards. […] De digitale hedgefondsen, die een focus op crypto hebben, zijn bij elkaar ongeveer 5 miljard dollar waard. Dat is ongeveer 1 procent van de omvang van de traditionele fondsen”, aldus Raoul Pal.

Wat hij hier precies mee wil zeggen is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat Raoul Pal hiermee insinueert dat er mogelijk een deel van het kapitaal uit de traditionele fondsen richting de cryptomarkt kan stromen. “Ik denk dat we een hoop kapitaal richting de industrie zien stromen in de toekomst. Niet alleen particulier kapitaal maar ook het plakkerige lange termijn mega-kapitaal, wat zo hard nodig is”, zo ratelt hij verder.

De komende maanden tot jaren moeten uitwijzen of Raoul Pal hier gelijk in krijgt. Vooralsnog lijkt het grote geld nog aan de zijlijn te blijven als het over Bitcoin en crypto gaat, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.