Voormalig manager PayPal en Google gaat bij bitcoin platform Bakkt aan de slag

Mike Blandina, een voormalig technisch manager van PayPal en Google, gaat aan de slag bij Bakkt. Dit meldt de directeur van Bakkt, Kelly Loefler, in een blogpost op Medium op 11 april. Bakkt is het langverwachte institutionele platform om in fysieke bitcoin futures te handelen.

Met meer dan 25 jaar ervaring in digitale betalingen, engineering en strategie, treedt Mike Blandina aan als chief product officer (CPO).

Applicaties voor digitale betalingen ontwerpen

De nieuwe ‘CPO’ van Bakkt krijgt een belangrijk takenpakket. Blandina moet er mede voor zorgen dat er applicaties gebouwd worden die het betalen met digitale valuta’s makkelijker maken

Zijn ervaring met digitale betalingen bij PayPal komt hier goed van pas. Ook bij Google heeft hij ervaring met digitale betalingen, zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan Google Wallet.

Bakkt breidt verder uit, verwachtingen zijn hooggespannen

In de blogpost vermeldt Kelly Loefler dat Bakkt ook op andere posities versterkt is. Zo gaat Adam White bij Bakkt aan de slag als COO, ofwel Chief Operation Officer. Daarnaast gaat Balaji Devarasetty werken als vice-vorzitter van techniek bij Bakkt.

Eind maart werd bekend dat Bakkt een oud-medewerker van IBM aan zich heeft gebonden, Tom Noonan. Noonan gaat bij Bakkt aan de slag als cybersecurity expert, hij moet ervoor zorgen dat Bakkt een veilig platform blijft.

Het platform Bakkt is overigens nog steeds in afwachting van goedkeuring van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De verwachtingen rondom Bakkt zijn hooggespannen, volgens een anonieme bron van The Block wordt de start-up nu al gewaardeerd op 740 miljoen dollar. Het bedrijf heeft daarnaast al ruim 180 miljoen dollar opgehaald in de investeringsronde van afgelopen jaar. Grote partijen zoals Galaxy, Pantera, Microsoft en Starbucks hebben al geïnvesteerd in het nieuwe platform.

Wanneer Bakkt start met handelen is nog niet bekend. Uiteraard houden we jou op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.