Bereid je voor, vrijdag verloopt voor 1 miljard dollar aan bitcoin opties

De bitcoin rally van begin 2020 lijkt tot stilstand te zijn gekomen, de prijs komt nauwelijks boven de 10.000 dollar per bitcoin uit. Sinds het begin van het jaar is bitcoin wel met 30% gestegen, en de koers is nu ongeveer 9.400 dollar.

Meer dan 100.000 contracten

Deze week wordt extra spannend voor de bitcoin koers. Op 26 juni verlopen namelijk meer dan 100.000 bitcoin opties, met een totale waarde van 930 miljoen dollar. Dat is bijna 70% van alle opties op bitcoin.

Nu denk je misschien, boeiend. Maar het aflopen van deze contracten (en de anticipatie daarop) kan leiden tot prijsvolatiliteit, zowel omhoog als omlaag. Er zijn veel voorbeelden waarbij opties afliepen en de markt op en neer bewoog. En vandaag de dag is die optiemarkt alleen maar groter geworden.

Volgens analistenbedrijf Skew is hier 1,3 miljard dollar mee gemoeid, het dubbele van een paar maanden geleden. Deribit, cryptobeurs uit Panama maar met wortels in Nederland, is goed voor 77% van de bitcoin optiemarkt. De gereguleerde varianten van CME en LedgerX beginnen wel terrein te winnen.

Opties zijn er in twee soorten, of je gaat long (gokt op stijgende koers) of je gaat short (gokt op dalende koers). De verhouding tussen de twee is goed gebalanceerd op de markt. Bij CME zijn ze wel positiever, daar gokt 75% op een bitcoin van 11.000 dollar of hoger.

Coronavirus kan weer parten spelen

Er speelt nog iets, naast de opties op bitcoin. Volgens Forbes dalen aandelen weer vanwege een heropleving van de coronavirus besmettingen in Europa, de V.S. en China.

Dat bevestigt Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank ook tegen Coindesk. ‘Het belangrijkste om in de loop van de volgende weken op te letten is de verkoop van aandelen gerelateerd aan Covid-19. Als de markten negatief reageren op de toegenomen Covid-19 gevallen, kunnen we meer paniek zien en dat heeft ook effect op de koers van bitcoin.’

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een gezemel iedere dag weer over die bitcoins.
  Iedereen denkt te weten welke kant de koers opgaat, en onderbouwt dat met allemaal onzin
  Lijken wel waarzegsters op de kermis, als je maar lang genoeg ouwehoert komt er altijd wel iets wat toevallig waar is
  Geef t nou gewoon maar toe, eigenlijk snappen jullie er ook geen moer van heren analisten

  22 juni 2020
 • Heel veel scam in dat wereldje

  22 juni 2020
 • Ik weet niet hoe jullie er bij komen dat er een stijging in COVID 19 is maar dat is totaal niet het geval het is alleen maar aan het dalen. Het is een hoax.

  23 juni 2020
 • De berichten die je van sites als deze te zien krijgt zijn van het kaliber… “ik gooi een bord pasta naar de muur en wat blijft hangen bevestigd mijn verhaal” … lachwekkende onzin waarbij alles verzonnen mag worden.

  23 juni 2020
 • Helemaal eens met Henk. Wat een flauwekul allemaal met weerstandlijnen, support grenzen, etc. Iedereen moet een boterham verdienen, maar mensen die dit soort onzin verkocht krijgen zijn beter in verkoop dan in financiën.

  23 juni 2020
 • Wat zijn jullie een stelletje zure mensen zeg. Geef die jongens toch een beetje goede moed in deze droevige tijden

  23 juni 2020
 • Ik zit er nu ruim 3 jaar in. Ik heb heel wat voorspellingen geloofd in die tijd. Ik kan je vertellen, ik ben werkelijk niets opgeschoten met die voorspellingen, omdat ze….als een tang op een varken slaan. Welke site dan ook, welke bron dan ook…welk bekend persoon dan ook, welk twitter, youtube, nieuws kanaal dan ook. Trek je eigen plan! Geloof niets wat je leest. Niemand weet het.

  23 juni 2020
 • De ene analist schrijft dat binnenkort de bitcoin 4 ton of meer wordt en de andere analist zegt dat de bitcoin niks meer dan lucht is en het leegloopt naar de 0.

  Feit is dat dit geen aandelenmarkt is met onderliggende waarde. Het bestaat uit 2 kampen.
  Degenen die puur allemaal tegen elkaar speculeren wat totaql geen correlatie vormt met economische gebeurtenissen en 2 zwarte markt betalingen/oplichtingen. Mensen maken elkaar helemaal gek met bitcoin. Feit is wel ala er een crisis komt heeft iedereen zn geld nodig en verkoopt zn bitcoins. De waarde is te laag voor miners die transacties vastleggen en dan pleegt bitcoin zelfmoord omdat het niet meer terug kan naar makkelijkere berekeningen voor een bitcoin.

  Ja dat mijnen en die halvings en dat er maximaal aantal bitcoins komen te bestaan moet schaarsheid optreden. Maar hoe creëer je schaarsheid als je 0,0000XX bitcoin kan bezitten, dat kan wel nagenoeg eindeloos opgedeeld worden en elk fragment kan elke willekeurige waarde aannemen dus die schaarsheid is ook zo nep. dan zou je munten niet moeten kunnen breken en vast houden aan een werkelijk aantal munten die niet de breken zijn. Maar samengevat bitcoin is puur een spel van gokken op waarde zonder enige logica of correlatie met iets en dus volkomen onvoorspelbaar is en elk artikel 0 waarde heeft.

  Wil je rijk worden ga ik edelmetalen als fysiek zilver. Prijs is decennia te laag en wordt laag gehouden door rijke manipulatoren, dat kan omdat het nog een kleine markt is en een miljardair echt verschil kan maken. Maar er heerst absolute schaarste en is bijna niet te krijgen. Iedereen koop zilver ga erin en het wordt steeds meer waard en staat nu in verhouding 1 tot 100 met goud terwijl het 1:8 uit de grond komt. Dus je hebt werkelijk bewijs dat het ondergewaardeerd is en in tijden van crisis waar landen duizenden miljarden printen en geld waardeloos maken en de schuld is zo hoog met derivaten staatsschulden mensen die tot hun oren in Amerika in de schuld staan. Weet je al die noodpakketten van de FED voor mensen en kleine ondernemers. Al 2000 miljard staat alweer bij banken. Banken zijn gif en we moeten dokken van onze belastingcenten als er iets gebeurd, maar ING maakt wel een jaarwinst van 2 miljard en gooit de rente dat jaar meerdere keren omlaag. Geld heeft geen bestaansrecht meer hoe ermee wordt omgegaan en haal aub 90% van dat geld weg bij banken en zet het om in edelmetalen. Je geld is veilig in tegenspoed wat gaat komen want beurzen komen weer tot hun hoogste punt terwijl de economie kapot is en in Amerika 50 miljo3n werkelozen zijn, alleen is hun telling gebaseerd op als je een 0 uren contract hebt en al een half jaar geen werk hebt ben je nog steeds niet werkeloos omdat je een contract hebt. Of zzp’ers die geen cent verdienen zijn ook niet werkeloos. Er zijn pas weer 15 miljoen werkelozen bij, en de FED blijft printen en cijfers typen en geld ontstaat. Steeds meer geld maar steeds minder producten = hyperinflatie je geld wordt niks waard. Zoek toevlucht in goud maar zeker ook zilver, zilver is de bitcoin ala 2013 maar met echte intrinsieke waarde!

  24 juni 2020