Vrouw die geen geld had voor buskaartje verdient 100.000 euro door NFT’s

Van 10 dollar (8,85 euro) op je bank, tot 97.000 euro verdienen met NFT’s. Het overkwam Brittany Pierre, een fotograaf wiens leven veranderde door NFT’s. Dit verhaal vertelt ze in een interview met CNBC Make It.

Pierre had het moeilijk als fotograaf in Chicago. Vorig jaar rond deze tijd kon ze nauwelijks de huur betalen. Zelfs het doen van boodschappen en het kopen van buskaartjes waren niet vanzelfsprekend. In maart 2021 leerde ze voor het eerst over NFT’s, toen een vriendin Elise Swopes, een NFT verkocht voor 15.500 euro.

“Het was echt moeilijk om fotoshoots van 45 euro te doen en te proberen 25 euro aan afdrukken te verkopen. Ik had hier en daar wat boekingen, maar het was niet vol te houden,” zegt ze tegen CNBC. “Die eerste paar verkopen van een ongeveer 200 euro waren veel voor mij. Dat is precies wat ik nodig had om de huur te betalen.”

Het begin is moeilijk voor NFT’s

Als je een NFT wil maken en verkopen, is dat iets ingewikkelder dan een schilderij verkopen op marktplaats. Omdat veel transacties op grote NFT-platforms met ethereum gebeuren, krijg je te maken met gas fees. Dit is een vergoeding die je betaalt aan miners die de transacties voor deze kunstwerken goedkeuren.

Voor iemand die niet eens een buskaartje kon kopen, zijn deze prijzen veel te hoog. Op dit moment zijn ze wat lager, maar in 2021 konden deze kosten oplopen tot honderden euro’s. “In die tijd had ik nauwelijks wat op mijn bankrekening staan. Ik denk dat de kosten ongeveer 220 euro waren”, zegt Pierre.

Daarnaast was het lastig om als beginnende NFT-artiest op een populaire markt te komen. De meest gebruikelijke manier was om een aanvraag in te dienen, of om uitgenodigd te worden. Zonder bekendheid is dit lastig.

Door deze moeilijkheden werd ze bijgesprongen door collega-artiesten. Zij hielpen haar uit de brand door haar eerste gas-fees te betalen.

Haar kunst

“Het zijn vooral zwarte vrouwen en mannen die ik probeer op te beuren met mijn kunst. Als je ‘mooi persoon’ op Google zoekt, zie je meestal witte mensen. Dus ik wilde zwarte mensen op de blockchain zetten, zodat we dat kunnen verstevigen. Ik wil de zwarte ervaring benadrukken.”

Het gaat nu beter met Pierre. Ze helpt nu voornamelijk vrouwen in de NFT-community door bijvoorbeeld hun gas fees te betalen, omdat ze ziet dat crypto en NFT’s een manier om te investeren en geld te verdienen zonder de traditionele financiĆ«le systemen.

“Ik denk zeker dat niet alleen NFT’s, maar crypto in het algemeen, gemarginaliseerde mensen kan helpen, vooral de zwarte gemeenschap.”

NFT’s worden ook steeds populairder. De term ‘Non-Fungible Token’ wordt zelfs vaker gezocht dan ‘crypto’. Het is niet uitzonderlijk dat een NFT-artiest veel geld binnenharkt met zijn of haar kunst. In januari verdiende de dertien-jarige Nyla Hayes nog 3,5 miljoen euro met haar Long Neck Lady NFTā€™s.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.