Geef het vuur door via het Lightning Network!

Voordat de Olympische Spelen beginnen wordt er een estafette gelopen met een fakkel. Zoiets gebeurt nu ook, maar dan via het Lightning Network. Het initiatief heet ‘Follow the Torch’ en is bedacht door Twitteraar Hodlonaut. En met succes, 143 personen verspreid over de wereld hebben via het Lightning Network virtueel het vuurtje doorgegeven.

Wat is het idee?

Het idee achter het initiatief van Hodlonaut is om de potentie van het Lightning Network als betaalnetwerk te laten zien. Met behulp van het Lightning Network is het mogelijk om in real-time bitcoin te verzenden, met minimale transactiekosten. Betalingen vinden niet plaats op de blockchain maar op een laag daaromheen. Omdat niet elke transactie verwerkt hoeft te worden op de blockchain kosten losse transacties minder tijd en energie.

Hoe werkt het?

Op 19 januari begon de estafette. Hodlonaut startte het initiatief en was de eerste persoon die het virtuele vuur doorgaf via het Lightning Network. Hij verstuurde 100.000 satoshi naar een andere Twitteraar. Een satoshi is een honderd miljoenste deel van een bitcoin. 100.000 satoshi is nu ongeveer drie euro waard.

Het idee van de estafette is dat iedere ontvanger 10.000 satoshi toevoegt aan het bedrag en doorstuurt naar de volgende gebruiker. Iedere keer als iemand een transactie verstuurt of ontvangt, maakt hij dit kenbaar op Twitter.

Hodlonaut noemt de ketting van transacties de ‘LN Trust Chain’. Iemand kan de volgende betaling namelijk ook zelf houden, maar je vertrouwt erop dat hij of zij het bedrag doorstuurt.

Het begon als een grappig experiment, maar het begint steeds serieuzere vormen te krijgen.  143 mensen uit 37 landen hebben al meegedaan aan het evenement. Het virtuele vuurtje is ook al in Nederland geweest.

CEO van Twitter doet ook mee

Verschillende prominente mensen uit de cryptowereld doen eraan mee. Eén van de meest recente deelnemers is de CEO van Twitter, Jack Dorsey. Hij is een groot voorstander van bitcoin, hij gelooft dat dat bitcoin dé valuta van het internet gaat worden.

Wil je zelf meedoen aan het experiment? Inmiddels heeft Hodlonaut er een website voor opgezet. Word jij de 144e deelnemer?

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.