Zorgt opening van Binance US voor koersdaling BNB?

Vanwege Amerikaanse regelgeving mogen klanten uit de VS geen gebruik meer maken van de reguliere exchange van Binance. Daarom opent het bedrijf volgende week Binance US. Hier worden in eerste instantie maar zes coins verhandeld. Opvallende afwezige: Binance Coin (BNB).

Volgende week open

Binance heeft gisteren laten weten dat de Amerikaanse tak vanaf volgende week woensdag wordt geopend. Klanten kunnen dan een account aanmaken en crypto storten. In de aankondiging worden zes coins genoemd.

Alleen Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin en Tether zijn beschikbaar voor handel. Maar waarom staat BNB niet in dit rijtje? Waarom is het niet mogelijk om op Binance US te handelen met hun eigen coin? Dit zou te maken kunnen hebben met regelgeving, de SEC kan sommige tokens en coins het stempel security token geven. In dat geval zijn de regels veel strenger.

Verschil met Amerika

Op het reguliere platform van Binance hoef je je niet per se te registreren. Als je niet mee wilt doen met het KYC-beleid (know-your-customer) dan ben je gelimiteerd tot een maximale opname van twee bitcoin per dag.

Die vrijheid krijgen Amerikanen niet. Amerikaanse klanten moeten zich volledig registreren om gebruik te kunnen maken van Binance US. Dit betekent dat een kopie van het paspoort en het sofi-nummer overhandigd moeten worden. Of.. Amerikanen moeten gebruik maken van een VPN.


Stem op ons


Vorige maand schreef Binance dat er nog 24 andere cryptocurrency toegevoegd worden aan Binance US maar dat kan nog wel even duren. Er is namelijk geen tijdsbestek genoemd. Ook hangt de keuze van welke coins toegevoegd worden af van het Digital Asset Risk Assessment Framework. Ofwel, Amerikaanse toezichthouders beslissen welke tokens verhandeld mogen worden.

BNB heeft te vroeg gepiekt

Binance Coin is dit jaar enorm in waarde toegenomen. De groei was op een gegeven moment zelfs groter dan die van bitcoin. Vanaf het begin van het jaar steeg de koers van BNB met meer dan 500 procent! Op een gegeven moment was BNB zelfs bijna 40 dollar waard.

Het leek dan ook alleen maar hosanna omdat BNB gebruikt zou worden voor Binance Dex en voor IEO’s.

Van dat goede sentiment is nu niet veel meer over. De waarde is met 50 procent afgenomen. De prijs is nu ongeveer 20 dollar. Dat is zuur voor BNB-houders maar sommigen zien dit juist als een goed moment om in te stappen.

Maar toch zijn de meeste analisten niet zo positief over de korte termijnkoers van BNB. Als alle Amerikanen migreren van Binance naar Binance US, wat gebeurt er dan met hun Binance coins?

Hoe dan ook, voorlopig kunnen Amerikanen niet meer veel verschillende coins traden op Binance US. Het is dan ook de vraag of Amerikaanse klanten wel zitten te wachten op Binance US of dat de meute zich verplaatst naar een andere beurs. Wat ze ook kiezen, bij geen van die opties speelt BNB (nu) nog een rol.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago