‘Bitcoin kan 1 miljoen waard worden in 2030, en bescherming bieden tegen crash’

Na Bitcoin Amsterdam is iedereen natuurlijk ontzettend optimistisch over de toekomst van bitcoin. Tijd om daar nog een schepje bovenop te gooien.

Yassine Elmandjra van Ark Investment voorspelt in een interview met Bloomberg dat de bitcoin koers tegen 2030 1 miljoen dollar waard kan worden. Daarnaast verwacht Robert Kiyosaki, schrijver van bestseller Rich Dad Poor Dad, een crash van de economie. Hij zegt dat bitcoin je waarde kan beschermen, maar dat je ook aan je inkomen moet denken.

Bitcoin naar 1 miljoen dollar in 2030

In een interview met Bloomberg zegt Elmandjra, analist bij Ark Investment Management, dat hij ervan overtuigd is dat de bitcoin koers kan stijgen naar 1 miljoen dollar. Hiermee is de analist net zo bullish als Cathie Wood, zijn beroemde collega bij Ark. Ook Wood verwacht dat bitcoin in 2030 1 miljoen waard kan worden.

Elmandjra kijkt naar wat Bitcoin allemaal kan betekenen en zegt tegen Bloomberg:

‘Als we kijken naar het potentieel van Bitcoin, segmenteren we het over verschillende gebruiksscenario’s. Denk aan alles van het concurreren als een digitale opslag van waarde tot een afwikkelingsnetwerk tot een verzekeringspolis tegen willekeurige inbeslagname van activa. Wanneer je elke use-case op een andere stapelt, kom je op een totaal van ongeveer 28 biljoen dollar, wat zich vertaalt naar meer dan een miljoen dollar per Bitcoin.’

Bitcoin wint wapenwedloop

Hoewel de koers van bitcoin in 2022 om te janken is, deert dat de voorspelling van Elmandrja niet. Hij zegt dat bitcoin op de lange termijn een game changer kan zijn.

‘Als je naar Bitcoin kijkt als een strategisch actief, non-soeverein, censuurbestendig geld, dat concurreert met centrale banken en fiat-valutaā€™s, waarbij het aanbod van Bitcoin beperkt is tot 21 miljoen, denk ik dat er een wapenwedloop is.’

Laten we hopen dat bitcoin dit jaar zijn bodem al heeft bereikt, en in ieder geval kan groeien richting zijn voorspelde waarde. De praktijk blijft echter onvoorspelbaar. De hele wereld heeft nog steeds te kampen met hoge inflatie, een oorlog, tekorten op veel gebieden en een dreigende crash en recessie.

Bitcoin beschermt waarde, maar niet je inkomen

Volgens Robert Kiyosaki is Bitcoin een van de middelen die waarde kan beschermen. Maar hij waarschuwt ook dat als de economie instort, bitcoin geen buffer is voor extra inkomsten. De schrijver raadt daarom aan om een extra bron van inkomsten te zoeken.

‘Goud, zilver, Bitcoin kan uw WAARDE beschermenā€¦ maar niet uw INKOMEN. Terwijl de economie crasht, aandelenmarkten instorten, pensioenen crashen en de werkloosheid stijgt, kan een SIDE HUSTLE u inkomen opleveren. Wie weet? Dit kan uitgroeien tot de volgende Amazon of Bitcoin. Wees voorzichtig. Wees je ervan bewust’, zei hij.

Liever edelmetalen en bitcoin dan vastgoed

Tegelijkertijd zegt Kiyosaki dat investeringen in onroerend goed riskant zijn. Hij waarschuwt dat de belastingen waarschijnlijk zullen worden verhoogd als eigendommen in waarde dalen als gevolg van de stijgende rente.

‘Waarom ik REAL ESTATE NIET MEER aanbeveel. In mijn boek ‘Capitalist Manifesto’ uit 2022 stelde ik dat marxisten de VS overnamen bij de verkiezingen van 2020. Marxisten zullen onroerendgoedbelasting verhogen, huurcontroles opleggen, aangezien stijgende rentetarieven de waarde van onroerend goed doen dalen. Ik raad goud, zilver, Bitcoin aan.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.