Bitcoin kan waarde beschermen zijn maar huidige systeem niet vervangen, aldus miljardair Cuban

Preston Pysh tweette over de huidige kwantitatieve versoepeling, basisinkomen en de burgerlijke onrust in Amerika. Hij zegt dat dit een kans is voor bitcoin, maar miljardair Mark Cuban is het daar niet mee eens.

Mark Cuban stelt rol van BTC in het financieel systeem ter discussie

Preston Pysh schreef verschillende tweets over het drukken van geld om bedrijven en banken te redden. Ook ging hij in op de actie van de overheid waarbij ze cheques sturen naar de bevolking. Hij verklaarde dat deze cheques nodig zijn om te voorkomen dat rellen en chaos ontstaan en dat de situatie nog erger wordt.

De kloof tussen de rijken en de armen wordt groter door de financiële stimulans, zegt Pysh, die sommigen het basisinkomen zijn gaan noemen.

En dit is de reden waarom hij in bitcoin is gaan geloven en bitcoin bezit. Volgens Pysh is het fiat financiële systeem gedoemd om te mislukken.

Cuban twijfelt en stelt vragen

Miljardair Mark Cuban, die ooit zei dat bananen nuttiger zijn dan bitcoin omdat bananen tenminste eetbaar zijn, mengde zich ook in de discussie. Hij uitte zijn twijfels over de argumenten die Pysh heeft aangedragen over het feit dat bitcoin de oplossing voor de lange termijn is.

Pysh antwoordde dat de markt beslist wie er gelijk heeft. Hij verwacht dat bitcoin in januari 2021 meer dan 20.000 dollar waard wordt.

Later gaf Cuban toe dat bitcoin kan fungeren als waardeopslag.  Hij betwijfelt echter of bitcoin een impact kan hebben op de maatschappij en het huidige financiële systeem kan vervangen, dat grotendeels door de Fed wordt gesteund.

Zijn er wel genoeg bitcoins voor normale mensen?

De belegger wijst erop dat er nog maar drie miljoen bitcoins te minen zijn en zegt dat alleen rijke investeerders deze kunnen kopen, maar niet de normale mensen met een laag inkomen.

Op dat moment stapt de schrijver van The Bitcoin Standard, Ammous ook in het gesprek. Hij zegt dat de kracht van geld niet zit in de hoeveelheid, maar in de koopkracht. En laat dat nou net de kracht van bitcoin zijn.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zeer hoogstaande discussie. Zo heb ik het graag. Eindelijk

    5 juni 2020