Bitcoin is waardeloos, aldus man van 1 miljoen

John McAfee is de verpersoonlijking van een internetmeme. Het ene moment durft hij zijn geslachtsdeel er om te verwedden dat bitcoin 1 miljoen dollar waard wordt, nu roept hij dat bitcoin waardeloos is.

Bitcoin is waardeloos

Op sociale media trollde McAfee op iemand die zei dat hij gelooft dat de cybersecurity expert alleen veel volgers heeft op twitter vanwege zijn voorspelling van de bitcoin-prijs. McAfee’s reactie? Bitcoin is waardeloos.

Uiteraard werd er volop gereageerd op zijn antwoord. Hij werd bekritisserd door verschillende mensen vanwege eerdere voorspellingen die hij verkeerd had, niet alleen voor bitcoin maar ook voor verschillende altcoins. Andere reacties gingen in op de inhoud door te stellen dat bitcoin wel waarde heeft.

1 miljoen dollar

McAfee is bekend in de cryptocurrency-ruimte voor zijn beroemde prijsvoorspelling van 1 miljoen dollar per bitcoin.

Op sociale media beweerde de excentrieke ondernemer in juli 2017 dat de prijs van één bitcoin tegen het einde van 2020 boven de 500.000 dollar zou liggen. In november 2017, toen de prijs van bitcoin binnen een maand zou groeien naar het hoogtepunt van 20.000 dollar, paste hij zijn voorspelling aan. Hij was er van overtuigd dat de bitcoinkoers tegen het einde van 2020 1 miljoen dollar zou bereiken.

Draaikont

Begin 2020 kwam hij hierop terug. McAfee zei dat dit een trucje was om zoveel mogelijk nieuwe mensen naar bitcoin te lokken.  Hij was 180 graden gedraaid.

Opeens noemt hij bitcoin oude technologie, er zijn nieuwere blockchains die ‘privacy, slimme contracten, gedistribueerde apps en meer’ hebben. Bitcoin is oud en onhandig, en hij durft bitcoin zelfs de hotmail van crypto te noemen. Toegegeven, die is goed gevonden.

Of je het met hem eens bent of niet, hij blijft een leuk en kleurrijk figuur om te volgen. Hij maakt grappige video’s en vlogs en lijkt altijd op de vlucht te zijn voor de Amerikaanse belastingdienst. En hij lijkt op een van de hoofdrollen van de Netflix serie Tiger King.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Nu niet aarzelen: kopen kopen kopen!!!

  7 april 2020
 • De man wordt ervan verdacht de hand te hebben gehad in de dood van minstens twee mensen. Bovendien doet hij weinig anders dan liegen en bedriegen. Ik zou dus vooral niet teveel aandacht aan hem schenken.

  8 april 2020
 • Hij weet dat de bitcoin gaat stijgen en probeert mensen te draaien zodat ze geen bitcoin kopen. Of hij vermoed dat bitcoin nuet faat stijgen en om zijn penis te redden zegt hij het tegenovergestelde . Een van de twee.

  8 april 2020
 • If only he would let his crack pipe rest for a bit…

  9 april 2020