Waarom is Tezos (XTZ) zo hard in waarde toegenomen?

Tezos is de afgelopen dagen met bijna twintig procent gestegen. De waarde is binnen een week gestegen van 74 dollarcent naar 87 dollarcent! Wat is er aan de hand?

Meerdere oorzaken mogelijk

Vooropgesteld, het is vrijwel onmogelijk om één oorzaak aan te stippen. Als je het sentiment op Twitter volgt, dan zie je dat velen een hype proberen te creëren door Tezos (XTZ) de hemel in te schrijven. Anderen wijzen juist weer op het feit dat  Tezos een “eerlijk project” zou zijn. En de echte believers, die zien dit als een logisch gevolg van dat het “altcoin-seizoen” is begonnen. Laatstgenoemde groep is nu veel aan het investeren in verschillende altcoins, ter voorbereiding voor een komende rally.

Eergisteren heeft de stichting van Tezos een samenwerking aangekondigd met MOBI (Mobility Open Blockchain Initiative), een platform dat zich inzet voor bevordering van blockchainadoptie.

Ook ontving Cryptium Labs een soort subsidie ​​van Tezos om  verbeteringen voor het protocol van Tezos te ontwikkelen. Met deze subsidie bouwt Cryptium Labs een nieuw accountingsysteem om Michelson smart contracts beter te implementeren.

Meer munten in het groen

Tezos is niet de enige munt die afgelopen week groene cijfers schreef. Bekende munten zoals NEM, Cardano, Binance Coin en EOS zijn ook allemaal minimaal vijftien procent gestegen. Door dit soort signalen wordt voorzichtig al gesproken over het begin van het altcoin-seizoen.

Nog meer (kleiner) nieuws over Tezos. Afgelopen week maakte Tezos Asia bekend dat ze  jonge wetenschapsstudenten hebben aangetrokken om hun programmeervaardigheden te ontwikkelen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.