Waarom maandag 15 mei een van de belangrijkste dagen ooit wordt voor Bitcoin Cash

Bitcoin heeft te kampen met hoge transactiekosten door memes (echt waar). En geloof het of niet, er zijn Bitcoiners die voorstellen dat de grootte van de blokken moet worden aangepast. Deze discussie werd in 2016 ook al gevoerd en na een heftige blocksize war, zag Bitcoin Cash het levenslicht.

Is Bitcoin Cash weer helemaal terug?

De koers van Bitcoin Cash is de afgelopen 7 dagen gestegen, in tegenstelling tot de rest van de markt. Is BCH weer terug? Kan het een tweede jeugd beleven door de hoge transactiekosten en lange wachtrij bij Bitcoin?

Het zou kunnen dat BCH weer terug is, maar dat lijkt niet te komen door wat er zich bij de echte Bitcoin afspeelt. Er staat op deze week namelijk een grote update gepland op Bitcoin Cash. Als je BCH in je kluisje hebt in BLOX, dan hoef je niets te doen. De update zal zich op de achtergrond afspelen.

Grote dag Bitcoin Cash is 15 mei

Op 15 mei zal Bitcoin Cash een gepland “CashTokens”-voorstel uitvoeren waarmee ontwikkelaars smart contracts, NFT’s en dApps op het BCH-netwerk kunnen lanceren.

De upgrade bestaat uit 3 delen:

  1. CashTokens maken NFT’s en smart contracts mogelijk.
  2. P2SH32, dat cryptografisch veiligere transacties mogelijk maakt.
  3. Andere kleine verbeteringen die de code opschonen.

Wat zijn CashTokens op BCH?

CashTokens zijn eigenlijk crypto-tokens gemaakt op Bitcoin Cash. CashToken-transacties zijn naar eigen zeggen zeer efficiënt en worden parallel gevalideerd. Dat is een mooi buzz-woord en kan van alles betekenen, maar volgens de website van Bitcoin Cash betekent dit dat transactiekosten altijd lager dan 1 cent zullen zijn.

Met CashTokens kunnen ontwikkelaars on-chain, gedecentraliseerde applicaties bouwen, zoals crowdfunding-systemen, handelsprotocollen, gedecentraliseerde beurzen (DEX’s), cross-chain-bruggen en meer.

Niet verwarren met de echte Bitcoin

Bitcoin Cash is een crypto die is afgesplitst van Bitcoin in augustus 2017. Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin ligt in de schaalbaarheid en de manier waarop transacties worden verwerkt. Bitcoin Cash maakt gebruik van grotere blokken (met een maximale grootte van 8 MB) in vergelijking met Bitcoin, waardoor het meer transacties per seconde kan verwerken.

Bitcoin Cash heeft ook enkele aanpassingen in het protocol doorgevoerd, zoals de aanpassing van het moeilijkheidsalgoritme, om de kosten van het minen te verlagen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.