Waarom steeg Loopring (LRC) 40% in één dag?

Investeerders met Loopring in hun portfolio hebben een goede dag vandaag. De coin steeg maar liefst 40% in een periode van 24 uur. De reden hiervoor is nooit met zekerheid te zeggen, maar de stijging valt wel samen met een grote aankondiging.

De toekomst van NFT’s

De videogame gigant GameStop lanceert namelijk een NFT-marktplaats op Loopring. Dit werd bekend gemaakt via het Twitter account van Loopring. Het is groot nieuws voor de Layer 2 oplossing: ‘De toekomst van NFT’s zijn hier.’

Volgens Ethereumworldnews koos GameStop voor Loopring vanwege de zelfcustodiale beveiliging. Daarnaast zorgt Loopring voor zeer lage gas fees. Iedereen weet onderhand dat ethereum hoge fees kan hebben, maar met Loopring zullen deze kosten beperkt blijven. Ze vinden namelijk dat NFT’s ook beschikbaar moeten worden voor ‘gewone’ mensen.

‘NFT’s zijn op grote schaal een fundamenteel onderdeel aan het worden voor gaming en de komende metaverse. Ontwikkelaars, gamers en gebruikers blijven echter de prijs betalen voor deze nieuwe primitieve vorm van digitaal eigendom’, aldus Loopring op Medium.

Minten voor minder dan 1 dollar

Een andere actie om de NFT-drempel lager te maken, is de lage NFT-minting kosten van LRC. Ethereumworldnieuws meldt dat ook GameStop van plan is om deze mint functie in gebruik te nemen. Hiermee kunnen gebruikers NFT’s minten voor een bedrag dat minder is dan 1 dollar. Er zijn intussen al meer dan 1 miljoen NFT’s gemint op Loopring.

40% in één dag

Na het nieuws knalde Loopring de lucht in. Met 40% staat deze coin op nummer 1 van de meest gestegen coins van BTC Direct. De kracht van de beweging lijkt nu wat af te zwakken, maar de koers deed het fantastisch in het afgelopen etmaal.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek steeg LRC in één dag van ongeveer 0,80 dollar naar bijna 1,25 dollar. Deze stijgingen zien we niet vaak meer de afgelopen tijd, maar zo’n groot nieuws heeft natuurlijk wel impact.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.