Waarom zien metaverse graphics er zo slecht uit?

Op dit moment worden er games gemaakt die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. We zijn inmiddels aan het wachten op GTA VI, Assassins Creed Mirage en Call of Duty Modern Warfare II. Stuk voor stuk zijn dit spellen met top notch graphics. Waarom zien metaverses er dan uit alsof ze 20 jaar geleden gemaakt zijn?

Waarom zijn de graphics zo slecht?

De metaverse is de toekomst. Althans dat is een vooruitzicht, maar met de hedendaagse graphics lijkt het juist terug in te tijd te gaan in plaats van andersom. We zouden er in moeten leven, maar FIFA 2005 ziet er nog beter uit dan de meeste digitale werelden. Toch is hier een logisch antwoord voor.

Deze vraag – waarom metaverses er zo uitzien – werd beantwoord in een post van het populaire instagramkanaal Metav3rse. “Het eenvoudige antwoord is dat het bouwen van een enkelvoudig, globaal, immersief sociaal universum gepaard gaat met een zeer complexe reeks technologische uitdagingen.”

Het is namelijk niet zo makkelijk in elkaar te zetten als andere games. “De technologie heeft tijd nodig om de achterstand in te halen”, aldus de post. “Vergeet niet dat metaverse-ervaringen bestaan uit één enkele gigantische wereldwijde server. Dit vereist extreme verwerkingskracht en ultrasnelle internetsnelheden die niet beschikbaar zijn voor de gemiddelde gebruiker.”

Dit is de reden dat we op dit moment nog niet in een metaverse kunnen zitten dat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld GTA V. Metav3rse zegt dat dit ook een bewuste keuze is van de makers. Om met zijn allen in één grote wereld te leven, wordt de rekenkracht geminimaliseerd. Hierdoor wordt de best mogelijke ervaring gecreëerd. Misschien zijn onze standaarden wel te hoog.

Blijven de graphics zo?

Toch kan het in de toekomst wellicht gaan concurreren met bovengenoemde games. “Het gebruik van geavanceerde graphics en gaming engines zou resulteren in een extreem trage, bijna onbruikbare ervaring. De metaverse-ervaringen van de toekomst zullen miljoenen complexe personages die tientallen miljoenen gelijktijdige acties uitvoeren in real-time moeten weergeven. Naarmate GPU’s, browsertechnologie, internetsnelheden, enz. verbeteren, zullen ook de metaverse graphics verbeteren.”

Toch is Metav3rse ervan overtuigd dat we over een jaar of 15 een spelplatform met geweldige graphics zullen zien. Deze zullen tientallen miljoenen gebruikers tegelijk aankunnen die deelnemen aan één gigantische, wereldwijde server. Toch is 15 jaar wel erg lang, en is het begrijpelijk dat je eerst wil zien, voordat je gelooft.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.