Wall Street beleggers kunnen bitcoin, ethereum en litecoin traden bij Tagomi

Goed nieuws voor cryptohandelaar Tagomi! Dit op institutionele beleggers gerichte bedrijf heeft gisteren officieel toestemming gekregen om in New York zaken te mogen doen. Tagomi heeft na lange tijd haar BitLicense binnen.

Lang proces werpt vruchten af

Tagomi is niet het eerste bedrijf met een BitLicense, maar ze begeeft zich wel in een select gezelschap. In totaal zijn er maar achttien vergunningen gegeven. De aanvraag ging niet zonder slag of stoot en heeft ruim zeven maanden geduurd.

Om de vergunningen binnen te halen voor handel in virtuele valuta en een om geld te bewaren, kreeg Tagomi te maken met een groot onderzoek over cyberbeveiliging en de anti-witwaspraktijken.

Met deze vergunning mogen ze in het hart van de financiële wereld in New York cryptocurrency’s verkopen.

“Het aantal klanten die wij in New York kunnen bedienen, is een behoorlijk substantiële hoeveelheid”, zegt Greg Tusar, mede-oprichter en CEO van Tagomi. Hij werkte eerder op Wall Street voor Goldman Sachs. “We hebben zeker een wachtlijst van klanten die we graag aan boord zouden hebben, dus we waren aan het wachten op deze goedkeuring om verder te gaan.”

Blijven ontwikkelen

Zoals ook pijnlijk duidelijk geworden is in het rapport van BitWise, verschillen de prijzen cryptocurrency exchanges, en houden ze er hun eigen rekenmethodes op na. Om deze reden schiet Tagomi tradeorders in op verschillende beurzen, op zoek naar de laagste prijs.

Het bedrijf haalde onlangs nog 12 miljoen dollar op om het platform door te ontwikkelen. Tagomi biedt nu de mogelijkheid tot margin trading, lenen en shorten. In totaal heeft Tagomi 27,5 miljoen dollar opgehaald van Paradigm, Pantera Capital en Peter Thiel’s Founders Fund.

In eerste instantie ondersteunt het platform van Tagomi handel in bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin. Vanwege hun binnengehaalde BitLicense zijn ze ook bevoegd om te handelen in andere crypto’s.

Spannende tijd voor crypto op Wall Street

Dit kan nog wel eens een leuke periode worden voor institutionele beleggers. Op 31 maart wordt namelijk door de SEC gestemd over de ETF-aanvraag van NYSE en BitWise. Op 5 april wordt besloten over de ETF-aanvraag van VanEck, SolidX en de Cboe. Maar er is net zo’n grote kans dat de stemmingsronde wordt uitgesteld.

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.