Het regent klachten over bitcoin wallet El Salvador, 100.000 dollar kwijt

Honderden El Salvadoranen beweren dat hun bitcoin op mysterieuze wijze uit hun Chivo-wallet is verdwenen. De regering moet nog een officiële verklaring over deze specifieke kwestie delen.

Er zijn meerdere klachten gedeeld over bugs en technische moeilijkheden in de Chivo-wallet. Er wordt gesproken dat de wallet mogelijk helemaal niet veilig is, wat natuurlijk weer van invloed is op de acceptatie van de wallet.

El Salvadoranen melden ontbrekende bitcoin

Volgens een artikel van de New Scientist melden de inwoners van El Salvador dat hun Bitcoin op mysterieuze wijze uit hun Chivo-wallet is verdwenen. Het artikel benadrukte verder dat tot nu toe ongeveer 50 klachten zijn binnengekomen bij El Comisionado, een anonieme twitteraar.

In een Twitter-thread van 16 december, gestart door gebruiker El Comisionado, is er in totaal voor 96 duizend dollar aan bitcoin kwijtgeraakt sinds dat de wallet gelanceerd is. Sommige van deze transacties bestaan uit een paar tientjes, maar er kwamen ook klachten binnen waarbij mensen voor duizenden dollars bitcoin verloren zijn.

El Comisionado stelt ook dat de regering nog moet reageren op de ontbrekende bitcoins.

‘De regering heeft niet gereageerd en erkent de fouten ook niet. Het is een van de dingen die mensen eisen, dat ze reageren op hun klachten. Velen hebben enkele maanden gewacht op een reactie om het geld terug te krijgen,’ vertelde El Comissionado aan de New Scientist.

Wachten op Bukele

Er zijn talloze klachten geweest waarin de nadruk werd gelegd op bugs en andere technische problemen met Chivo waarover de burgers sinds de lancering klagen. De klachten omvatten glitches in de Chivo-app-interface en crashes die de wallet af en toe ervaart. Meest recentelijk hebben de Chivo-developers een privacyprobleem opgelost er waren wat problemen met het verzenden van betalingen op het lightning network.

We leven in een tijd waarin we een reactie van de El Salvadoriaanse president op Twitter kunnen verwachten. Transparantie ten top.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • transparantie ten top en ondertussen zijn de sukkelaars hun geld kwijt

    31 december 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.