Middelbare scholiere verkocht 8000 NFT’s op Solana en doneert aan kinderziekenhuis

Wat een tijd om behendig te zijn met photoshop en cryptocurrency! Wie had vijf jaar geleden kunnen bedenken dat het creatieve tienerbrein zo veel geld zou kunnen opleveren. Dat klinkt wellicht wat luguber, maar het is goedbedoeld. Iedereen heeft zich op de middelbare school op de een of andere manier creatief geuit, al zijn het maar tekeningetjes in de hoek van een schriftje.

Tegenwoordig zijn het juist deze tieners die de aandacht trekken van digitale kunstverzamelaars, die miljoenen binnenhalen met de verkoop van NFT’s. Waar dat tot voor kort alleen op het netwerk van Ethereum kon, zie je dat andere blockchains steeds populairder worden. En geef ze eens ongelijk, welke tiener heeft zin om tientallen euro’s aan transactiekosten te betalen voor het aanbieden van een NFT?

Alle 8000 NFT’s verkocht

Abigail, ook bekend als ‘PeachSunday’ in de digitale kunstwereld, is zo’n tiener. De 14-jarige zit momenteel in haar eerste jaar van de middelbare school, en heeft onlangs meer dan 375 duizend euro aan verkopen binnengehaald nadat al haar 8000 NFT’s zijn verkocht via het Solana-netwerk.

Haar kunstwerken heten ‘Belugies‘, en worden aangeboden via Alpha Art, een NFT-marktplaats waar gebruikers momenteel op Solana gebaseerde NFT’s kunnen kopen/verkopen, zonder plaatsingskosten. Ze bood dus 8000 NFT’s aan, en ze mocht mooie bedragen ontvangen, sommigen werden zelfs voor 300 SOL verkocht. Een SOL is nu ongeveer 135 euro waard, dus reken maar uit.

Whale en kinderziekenhuis

Abigail omschrijft de walvissen als de ‘oh zo schattigste verzameling met de hand geïllustreerde, algoritmisch gegenereerde NFT’s die beschikbaar zijn op Solana.’ Haar digitale kunstwerken zijn geïnspireerd door haar liefde voor dieren, creativiteit en verschillende zeedieren waaronder de bedreigde Beluga-walvis.

Ze is van plan om een aanzienlijk deel van de opbrengst van haar primaire en secundaire NFT-verkoop te doneren aan verschillende Beluga-walvisorganisaties en de Sunshine Kids Foundation, een kinderziekenhuisprogramma. Ze heeft ook plannen om de adoptie van beluga-walvissen te sponsoren.

Bij NFT’s is er een verschil tussen primair en secundair. Primair is de eerste verkoop van artiest naar verzamelaar. Secundair kun je zien als de rommelmarkt, waarbij de verzamelaar het stuk doorverkoopt aan een andere verzamelaar. In het smart contract van de NFT is opgenomen dat de originele artiest een deel ontvangt als doorverkooppercentage.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.