Wanneer is The Merge van Ethereum? Over 4 dagen aldus Google

Google heeft een functie ingebouwd waarbij een timer aftelt tot The Merge van Ethereum plaatsvindt. Op het moment van schrijven verwacht Google dat The Merge uitgevoerd wordt over 3 dagen, 21 uur en 12 minuten.

Hiermee voldoet de zoekmachine aan de vraag, want nog nooit is het zoekvolume op Ethereum Merge zo hoog geweest.

Ethereum Merge countdown op Google

Als je op Google zoekt naar Ethereum Merge, dan krijg je onderstaande te zien.

Bron: Google

Het eerste wat opvalt is de countdown. Ten tijde van dit screenshot op 11 september rond 5 uur in de vroege ochtend, waren er nog 3 dagen, 23 uur en 12 minuten te gaan.

The Merge en twee beren

Het volgende wat opvalt zijn de twee geïllustreerde panda’s, deze zullen in echte Google-stijl worden gefuseerd wanneer de Ethereum Merge is voltooid. De beren zullen ook elke dag dichter bij elkaar komen totdat The Merge plaatsvindt en ze een echte zwart-witte panda worden. De panda is een bekende van de Ethereum-memecultuur en de dans haalt inspiratie uit Dragonball Z.

De zwarte beer staat voor de huidige blockchain waar alle transacties en andere activiteit op plaats vindt, de witte beer moet de consensuslaag (beacon chain) voorstellen. Na The Merge fuseren de twee beren tot een vechtende panda.

De Ethereum Foundation kan geen vast tijdstip beloven waarop The Merge wordt uitgevoerd. Waarom geen harde deadline? Elk blok op het PoW-netwerk van Ethereum heeft een moeilijkheidsgraad die aangeeft hoe hard miners moeten werken om blokken te vinden.

Wanneer is The Merge op Ethereum?

In plaats van een specifiek moment af te spreken, staat The Merge gepland om van kracht te worden zodra de cumulatieve moeilijkheidsgraad van alle geminede Ethereum-blokken een bepaald aantal bereikt.

Google noemt dit de Merge Difficulty. In augustus hebben de developers van Ethereum deze ingesteld op 58.750.000.000.000.000.000.000, wat volgens Google op 15 september zal worden bereikt. Het getal onder current difficulty spreekt voor zich hopen we.

De hashrate staat voor hoeveel computerkracht de miners leveren aan het netwerk van Ethereum. Als de hashrate wijzigt, omdat er miners bijkomen of er juist mee stoppen, dan heeft dat invloed op de snelheid waarmee de Merge Difficulty wordt bereikt.

Ethereum Merge record zoekvolume

Via Google Trends kan je het zoekvolume bekijken van elk onderwerp dat je maar kan bedenken. En ja, je kan je eigen naam invoeren.

Onderstaande grafiek komt van Google Trends, een dienst van Google waarmee je geïndexeerde zoekvolumes kan bekijken. Het zijn dan ook geen absolute getallen, maar een index.

Bron: Google Trends

De belangstelling voor The Merge is de afgelopen weken explosief gestegen en Google voorspelt dat dit de komende dagen zal blijven stijgen.

Ethereum overleeft laatste test voor The Merge

Ethereum heeft gisteren met succes de laatste shadow fork voltooid. Volgens de ontwikkelaars is dit absoluut de laatste generale repetitie voor The Merge.

Shadow forks zijn gerichte proefruns van bepaalde aspecten van de fusie. Er wordt gekeken of er zich problemen voordoen bij het overgaan van proof of work naar proof of stake.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.