Wat is er deze week gezegd over cryptocurrencies?

Deze week is een veelbesproken week voor bitcoin en cryptocurrencies. Dat komt onder andere door het grootschalige jaarlijks Consensus evenement, georganiseerd door Coindesk. Verschillende invloedrijke personen deelden hun mening over bitcoins en cryptocurrencies.

Twitter – Jack Dorsey

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, liet zich op de Consensus 2018 weer positief van zich kennen. ‘Het internet zal een eigen valuta hebben. Ik weet niet of het bitcoin zal zijn, maar ik hoop het wel.’

Hij is zelf ook nauw betrokken bij cryptocurrencies. Met zijn platform Square werkt hij samen met Lightning Labs. Samen ontwikkelen zij applicaties voor het Lightning Network.

Het is niet de eerste keer dat de leidsman van Twitter positief is over bitcoin. In maart dit jaar vertelde hij in een interview met The Times dat hij gelooft dat bitcoin ‘s werelds enige valuta zal worden.

Apple – Steve Wozniak

De mede-oprichter van Apple was aanwezig bij een ander evenement. Bij de opening van WeAreDevelopers in Oostenrijk sprak hij over bitcoin en de blockchain. ‘Ik geloof dat blockchain de volgende grote IT-revolutie is die eraan gaat komen,’ zei hij. Op het evenement sprak hij over de vele mogelijkheden die de blockchain te bieden heeft.

Saillant detail: hij heeft op één bitcoin na al zijn bitcoins verkocht. ‘Ik wil niet de hele tijd de prijzen in de gaten houden.’

Tweede Kamer

Ook in de Tweede Kamer is er deze week gesproken over cryptocurrencies. Minister van Financiën Wobke Hoekstra wil in Europa meer regulering op de aankoop van crypto en het uitgeven van ICO’s. PvdA-kamerlid Henk Nijboer gaat een stap verder. Hij wil het aankopen van cryptomunten met een creditcard verbieden.

Er zijn ook positievere geluiden. Kamerlid Farid Azarkan van DENK ziet wel wat in een ‘Zwitsers model’. In Zwitserland maakt de regering namelijk onderscheid tussen payment tokens, utility tokens en asset tokens (betaalmiddelen, gebruiksmunten en waardemunten).

Het debat ging verder niet echt de diepte in. ‘In overleg met DNB en AFM wordt in Europees verband gewerkt aan een regelgevend kader,’ is het antwoord van Hoekstra op de meeste vragen in de Kamer.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.