Waarom cryptocurrency Waves meer dan 100% steeg
Mocht je het ontgaan zijn, de koers van cryptocurrency Waves heeft deze week een enorme sprong gemaakt. Gisteren steeg Waves zelfs met 40%, dus tijd om terug te blikken op wat er allemaal gaande is.
Afgelopen week werd Waves nog verhandeld voor 7,66 euro. Inmiddels is de koers van Waves gestegen tot 16,11 euro. Gisteren rond 14:00 uur was de waarde zelfs heel even 17,68 euro.
Er zijn dus verschillende redenen waarom Waves veel hype heeft mogen ontvangen, maar voordat we hier verder op in gaan: Ontvang vandaag 10 euro om cryptocurrency Waves mee te kopen.
Krijg 10 euro van ons en investeer in Waves
Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste Waves te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om Waves te kopen.
Goed om te weten bij dit soort artikelen, het is nooit niet altijd met 100% zekerheid te zeggen of er een causaal verband is tussen bepaalde nieuwsberichten en een prijsstijging. Maar als nieuws in hetzelfde tijdsbestek gedeeld wordt als een grote koersbeweging, dan is dat wel interessant om in de gaten te houden.
Migratie naar Waves 2.0
We beginnen met het nieuws van 10 februari, toen werd aangekondigd dat Waves begon met de migratie naar een een upgrade genaamd… Waves 2.0.
Een belangrijk onderdeel is dat ze met een nieuwe versie komen op proof-of-work. Het nieuwe consensusmechanisme is gebaseerd op Practical proof-of-stake sharding (PPOSS), een upgrade die het netwerk sneller en veiliger moet maken.
De achterliggende filosofie van ‘sharding’ is om de blockchain te ontlasten door kleinere blockchains het werk over te laten nemen.
Wat is sharding?
Met sharding hebben nodes op de blockchain alleen toegang nodig tot de gegevens die worden verwerkt in de kleinere blockchain en niet tot de hele hoofdblockchain. In theorie moet dit voor lagere transactiekosten zorgen. Ook is een shard-blockchain kleiner dan een hoofdblockchain, waardoor het weer mogelijk wordt om met simpele computers een node te starten.
Meer participatie betekent meer decentralisatie, wat op zijn beurt zal moeten leiden tot robuustere beveiligingsprotocollen.
EVM en metaverse
Daarnaast kan Waves binnenkort gebruikmaken van de Ethereum Virtual Machine (EVM).
Verwacht wordt dat vanaf komend voorjaar het volledige netwerk van Waves compatibel is met EVM. De overgang naar 2.0 zou soepel moeten verlopen zonder de waarde of werkzaamheid van het oude netwerk te verminderen.
Waves 2.0 zal ook een nieuw bestuursmodel introduceren, bruggen bieden naar alle EVM-compatibele netwerken en de metaverse helpen. Dat laatste vergt iets meer uitleg, Waves wil een toolbox ontwikkelen die met op blockchain werkt, waarmee projecten verschillende metaversen aan elkaar kunnen koppelen. Dit moet ervoor zorgen dat de economieën van de verschillende metaversen in elkaar overlopen en dat gebruikers hun online identiteit kunnen meenemen naar andere digitale werelden.
Samenwerking met Allbridge
Een andere ontwikkeling die de koers van WAVES een zetje heeft gegeven, is de samenwerking met Allbridge. Dit protocol is gericht op het vergemakkelijken van de overdracht van waarde tussen meerdere blockchain-netwerken.
Het doel van de samenwerking is “een unieke brug te creëren tussen Waves en ondersteunde EVM- en niet-EVM-ketens, zoals NEAR Protocol, Solana en Terra.”
De verwachting is dat Waves eind mei Allbridge volledig heeft geïntegreerd.
150 miljoen dollar
Nog een reden tot optimisme is de oprichting van Waves Labs. Hiervoor is een fonds van 150 miljoen dollar geopend en het doel is simpel: bouw toffe dingen op Waves.
Daarnaast zal de focus het komende jaar liggen op DeFi en verwacht wordt dat ook hier een nieuw fonds voor wordt geopend. Deze is vooral bedoeld om derde partijen te stimuleren om DeFi-producten te bouwen op Waves.