Altcoin Waves maakt overstap naar zelfregulerend monetair systeem

Open source blockchain-platform Waves stapt over op een ‘zelfregulerend monetair systeem.’ De community kan zelf bepalen hoeveel coins er in omloop worden gebracht en hoe veel beloning miners krijgen.

Block reward mogelijk

Waves deelde dit op 19 september in een persbericht. Het bedrijf heeft een update van protocolversie Node 1.1 uitgebracht. Hierin staat onder andere dat een block reward tot de mogelijkheden behoort, naast de al bestaande transactiekosten:

Elk gegenereerd blok voegt nog eens 6 Waves toe aan het circulerende totaal. Dit was voorheen beperkt tot 100 miljoen Waves. Elke honderdduizend blokken kan er gestemd worden op hoeveel WAVES er per blok vrijkomen. Honderduizend blokken komt overeen met ongeveer 70 dagen.

Meer winst voor miners

Naar verwachting levert dit jaarlijks vijf procent meer winst op voor miners. Sasha Ivanov, oprichter en CEO van Waves:

Gevallen van duurzame, zelfregulerende monetaire systemen zoals de onze zijn een voorbeeld van hoe traditionele monetaire modellen zich in de toekomst op een wereldwijde schaal kunnen ontwikkelen. In deze context kan blockchain mechanismen bieden voor gedecentraliseerd, economisch bestuur

Waves en gaming

Eerder deze maand werkte WAVES nog samen met The Abyss. Het doel was om een marktplaatsachtige site te bouwen op de blockchain. De producten die hierop worden aangeboden zijn digitale goederen en in-game items.

En nu wordt het tricky: De integratie van Abyss Tokens met de blockchain van Waves stelt game-ontwikkelaars in staat om Abyss Token te gebruiken in games die gebouwd zijn op Waves.

Wat is Waves nou eigenlijk?

Coinmarketcap verstuurde afgelopen vrijdag een mail waarin Waves uitgelegd werd. Wij spelen graag leentjebuur:

  • Cryptocurrency: WAVES
  • Ranking: 56e (107 miljoen dollar)
  • Consensus: Proof of Stake (PoS)

Waar gaat het over?

  • Waves is een blockchain-platform waar gebruikers hun eigen aangepaste tokens kunnen maken, crowdfunding-campagnes kunnen uitvoeren en tokens kunnen kopen / verkopen / ruilen.
  • De Russische ondernemer Alexander Ivanov heeft Waves in 2016 opgericht. Waves begon als een ICO van 16 miljoen dollar.
  • De infrastructuur om op de blockchain van Waves te bouwen is gebruiksvriendelijk en simpel gehouden. Eigenlijk net als bij Ethereum.

Waarom mensen Waves volgen

  • Waves heeft met een succesvolle ICO bewezen levensvatbaar te zijn
  • Het Waves-platform is uitgerust met een gedecentraliseerde uitwisseling, WAVESDEX, die zorgt voor lage kosten en snelle token / fiat-handel binnen het Waves-platform.
  • Waves heeft een aantal partnerschappen, met Deloitte, de Russian Central Securities Depository en Burger King (Rusland). Waves heeft ook sterke banden met verschillende Russische banken, waardoor ze  fiat-gateways kunnen opzetten, zodat het platform handel mogelijk maakt tegen fiat-valuta’s zoals de USD en EUR.

Waarom mensen twijfelen aan Waves

  • Er zijn al veel blockchainplatformen. Je zou de markt zelfs verzadigd kunnen noemen.
  • Wil Waves breed geaccepteerd worden dan moeten ze echt iets doen aan het platform. Deze heeft niet de meest gebruikersvriendelijke interface.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Volgens mijn bescheiden mening is dit een inflatoir model. Nu dacht ik al enkele jaren te lezen en begrijpen dat crypto dat NIET wil. Vergis ik mij?

    28 oktober 2019
  • waves word de grootste:)

    13 november 2019