Het weekend in vogelvlucht

Wat gebeurde er deze week in de wereld van crypto? Je leest het hier. 

“Crypto’s zijn het geld van de toekomst”

Het Amerikaanse House of Congress, het Amerikaanse parlement, noemt cryptocurrencies het geld van de toekomst. Woensdag 18 juli houden zij een hoorzitting over het digitale geld. De titel van deze hoorzitting: The future of money: Digital currency.

Het gaat om een hoorzitting voor parlementariërs die zich bezighouden met de financiële sector. Tijdens zo’n zitting nodigen zij experts uit om hen te helpen het thema beter te begrijpen.

De hoorzitting is bedoeld om meer te weten te komen over het potentiële gebruik van cryptocurrencies. Zowel binnen Amerika als daarbuiten. Daarnaast wordt er gesproken over de toekomst van zowel crypto’s als fiat geld.

De Amerikaanse parlementariërs spraken al eerder vol lof over cryptocurrencies. In een jaarlijks rapport over de Amerikaanse economie ging een heel hoofdstuk aan crypto’s. Hierin was het Congress zeer positief:

  • cryptocurrencies hebben de potentie om traditioneel geld te vervangen
  • blockchain kan wel eens het nieuwe internet zijn
  • blockchain kan heel veel industrieën veranderen

Ripple wil India veroveren

Asheesh Birla is vice-president van Ripple. Hij zei op 9 juli dat Ripple de dominante cryptocurrency van India wil worden. Tijdens dit interview deed Birla een uitspraak die dit weekend een eigen leven is gaan leiden.

Hij zei namelijk dat Ripple heeft overwogen om XRP aan alle twee miljard Indiërs te geven. Sommige media outlets interpreteerde dit als een plan dat Ripple daadwerkelijk wil gaan uitvoeren. Dat is niet het geval.

Wel gaat Ripple groot inzetten op mobiel bankieren. Volgens Birla is ruim de helft van de Indiërs ‘unbanked’. Dat wil zeggen dat zij geen toegang hebben tot financiële diensten. Ripple ziet wel dat steeds meer mensen in India toegang hebben tot een mobiele telefoon.

Het Amerikaanse blockchainbedrijf zet daarom hard in op mobiel gebruik van hun platform. Zo hoopt Ripple alle 2 miljard Indiërs toegang te kunnen bieden tot financiële diensten. Uiteindelijk moet dit leiden tot Ripple’s dominantie op de Indiase markt.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.