Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat voor een impact Bitcoin zal gaan maken! Deze vraag houdt mij dagelijks bezig. 

Vorige week vrijdag kwam ik een oude vriend tegen. We liepen elkaar tegen het lijf bij een optreden van een artiest waar we beiden vroeger fan van waren. Nadat hij mij over zijn leven vertelde vroeg hij mij: “Wat doe jij nu tegenwoordig”?

Ik verdiep mezelf dagelijks in Bitcoin en het geldsysteem. Mijn doel is om mensen te leren over Bitcoin. Bitcoin educatie voor de massa.

Zijn reactie was typerend: “Bitcoin ja”?

Hij maakte een golvend op en neer gebaar met zijn arm en hand. Hiermee duidelijk refererend aan het volatiele prijsverloop. 

“Bitcoin ja”, zei ik lachend. Dit was niet de tijd, nog de plek om hem van de genialiteit van Bitcoin te overtuigen.

Iemand in 10 minuten “orangepillen” is tot nu toe sowieso een onbegonnen zaak gebleken.

*orange pillen betekent zoiets als iemand de ogen openen voor de waarde en het potentieel van Bitcoin. Uiteindelijk probeer je iemand te overtuigen om een pro-Bitcoin mentaliteit aan te nemen of een Bitcoin liefhebber te worden. Het is afgeleid van de kleur oranje, vanwege het Bitcoin logo.

Bijna iedereen laat zich leiden door de prijs in plaats van door de fundamentals.

Het roept herinneringen op aan de bullrun van 2017 waar de prijs voor mij ook leidend was. Alles leek alleen maar omhoog te kunnen gaan. Ik had toen weinig kennis over Bitcoin en markten in het algemeen. Vol overtuiging riep ik tegen iedereen die het horen wilde dat men moest investeren.

De les dat niks in een rechte lijn omhoog gaat, volgde niet veel later. Mijn geloofwaardigheid liep waarschijnlijk een flinke deuk op. Niet dat het iets uitmaakt, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen acties. Blind varen op iemands advies is nooit aan te raden.

Dat mensen zich laten leiden door de prijs is begrijpelijk. Je komt thuis na een zware dag werken. Waar ga je de tijd vandaan halen om de monetaire geschiedenis te bestuderen om een diep begrip te krijgen van wat geld is?

Het is ongelooflijk taaie stof om doorheen te komen. Het gebruik van allerlei economisch jargon maakt het er niet makkelijker op.

Vervolgens moet het bruggetje naar Bitcoin ook nog gevonden/begrepen worden. Velen van de gold bugs, die goed snappen hoe het geld systeem werkt, zien niet hoe Bitcoin superieur is aan goud. Dit is alleszeggend voor de hamvraag van vandaag. 

Zes jaar en honderden uren studie later ben ik inmiddels meer overtuigd dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten totdat we de staat van Hyperbitcoinisatie bereiken.

*Hyperbitcoinisatie is het keerpunt waarop Bitcoin het standaard waardesysteem van de wereld wordt. Niemand kan voorspellen wanneer dit gebeurd en dit kan nog decennialang duren.

Niet om mijn gelijk te halen maar om de vrijheid die het wereldwijd zal gaan brengen voor de mensheid. “FIX THE MONEY, FIX THE WORLD” is niet voor niets de slogan van Bitcoin.

“Overvloed in geld leidt tot schaarste in al het andere. Schaarste in geld leidt tot overvloed overal elders”. — Jeff Booth

Maar alles op zijn tijd, eerst maar eens wachten op de volgende bullrun.

Ik zie iets wat voor velen nog niet zichtbaar is. Althans, ik geloof er heilig in. Niet voor niets wordt Bitcoin weleens vergeleken met een religie. Maar daar kunnen we het een andere keer over hebben. 

Voorlopig heb ik gekozen om te schrijven om mensen zo te leren over Bitcoin. Om in ieder geval op die manier mijn steentje bij te dragen.

Daarnaast is schrijven over een onderwerp één van de beste manieren om erover te leren. Schrijven is niet alleen een middel om ideeën met anderen te delen, maar ook een manier om alles zelf beter te begrijpen.

Een win-win situatie als je het mij vraagt.


Wekelijks schrijft Bitcoin-kenner Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt hem daarnaast volgen via zijn gratis nieuwsbrief op substack.


Delen:

Rick Hutting heeft een economische achtergrond en is een groot voorstander van Bitcoin. Hij verdiept zich al enkele jaren in het onderwerp en is van mening dat het een geniale uitvinding is die de wereld op een positieve manier gaat veranderen. Ons geldsysteem is stuk en Bitcoin is de oplossing.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.