Weekendcolumn: Wie gaat de verkiezingen winnen?

De Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur. Op dinsdag 5 november is het zover en weten we wie er gaat winnen. Afgelopen dinsdag was er een publiek debat tussen Trump en Harris. Natuurlijk gaf iedereen op social media weer zijn/haar mening. Zelfs wereldberoemde sterren spreken zich uit voor hun favoriet om zo het volk te beïnvloeden.

Volgens Polymarket, de grootste voorspellingsmarkt ter wereld, is Harris op dit moment licht favoriet.

Er valt een hoop te zeggen over het debat, maar dit is het allerbelangrijkste wat je moet weten.

Het maakt niet uit welke politicus wordt gekozen.

Wie verliest er? Degene die in fiat sparen.

Wie wint er? Degene die in harde assets sparen.

Omdat het huidige geldsysteem voortdurende geldcreatie nodig heeft om te overleven. Dus de overheidsuitgaven en tekorten zullen blijven toenemen ongeacht wie de verkiezingen wint. Pas je aan en verspil niet te veel tijd aan de verkiezingsshow aangezien je 0 invloed hebt op de uitslag. 

Trump vs Harris

De Republikeinen vs de Democraten. Rood vs blauw. Het debat ging onder andere over of migranten katten eten maar er werd met geen woord gerept over de nationale schuld.

Dit lijkt mij toch een erg belangrijk punt als je kijkt naar de penibele situatie waar de VS zich in bevindt. Echter, we weten allemaal hoe onderstaande chart zich zal ontwikkelen de komende 4 jaar, ongeacht wie er aan de macht komt:

En dat is alles wat je over de verkiezingen hoeft te weten als Nederlander. 

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen:

Wanneer er een overvloed aan geld is, stroomt kapitaal naar schaarse assets

Wat is het meest schaarse bezit op onze planeet?

Er komt een gigantische golf van kapitaal aan. Een onvoorstelbare hoeveelheid geld zal worden gedrukt. Want dit is de enige manier om het systeem overeind te houden. Politici zullen altijd pleiten voor meer geldcreatie en dit is de enige uitweg.

  • Als we de prijs van BTC vergelijken met de M2-groeisnelheid van de centrale banken (FED, ECB, PBoC, BoJ…), wordt geconstateerd dat bitcoin samen beweegt met de groeisnelheid van de M2-geldhoeveelheid. Historisch gezien zijn bullmarkten van Bitcoin samengevallen met de uitbreiding van de mondiale liquiditeit.

“De Amerikaanse overheid blijft geld uitgeven als een dronken zeeman met een begrotingstekort van -$2 biljoen in het afgelopen jaar. Dit gebeurt terwijl de economie nog steeds in een uitbreidingsfase zit en de huizen- en aandelenprijzen op recordhoogtes staan. Wat gebeurt er met het tekort als er een recessie toeslaat?”

– Een terechte vraag van Charly Bilello op X

Augustus kende een verbluffend begrotingstekort van $380 miljard. Dit is meer dan 50% hoger dan de $243 miljard in juli en 66% hoger dan augustus vorig jaar. De uitgave bereikte buitensporige proporties ter hoogte van een ongelooflijke $686 miljard, het hoogste sinds maart 2023. Slechts een paar crisismaanden tijdens de covid-crash kenden hogere overheidsuitgaven in een bepaalde maand.

Dus focus op het grote plaatje en bescherm jezelf tegen geldontwaarding.

Kies verstandig.

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Bitcoin? MELD JE NU AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF👇 👇


Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis online nieuwsbrief door hier te klikken. Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.


Rick Hutting heeft een economische achtergrond en is een groot voorstander van Bitcoin. Hij verdiept zich al enkele jaren in het onderwerp en is van mening dat het een geniale uitvinding is die de wereld op een positieve manier gaat veranderen. Ons geldsysteem is stuk en Bitcoin is de oplossing.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.