Bitcoin weekoverzicht, over Bakkt, zinkend schip Libra en Venezuela

Er is deze week weer veel gebeurd. In dit overzicht blikken wij samen met BLOX terug op het meest opmerkelijke cryptonieuws. En het mooiste, binnen 60 seconden ben je op de hoogte.

BLOX is de nieuwste gratis crypto app voor iOS en Android. Met BLOX trade je binnen één minuut de tien populairste coins. Wil je meer weten over BLOX? Dat kan!

Lees alles over BLOX

Wat is er allemaal besproken?

  1. Bakkt gaat live! Op dit platform kunnen de grote spelers van Wall Street (en hun miljoenmiljardtriljoenbazingajard dollars) veilig investeren in bitcoin. Normaal handel je met bitcoin futures niet met echte bitcoins, maar speculeer je puur op de koers. Bij Bakkt is dit anders. Elke bitcoin in een bitcoin future contract wordt ook daadwerkelijk bewaard in het Bakkt Digital Asset Warehouse. Daar komt dan ook de naam vandaan: elke bitcoin wordt namelijk fysiek ‘gebacked’.
  2. Libra begon zo hoopvol. Met een boel prachtige idealen om de wereld te verbeteren (en al je data te verkopen aan adverteerders) dacht Facebook zomaar een crypto te kunnen lanceren. Misschien dat er hier en daar iemand op tegen zou zijn. Nou, dat bleek een enorme misvatting. Niet alleen hoeft de cryptocommunity weinig van Libra te weten, regelgevers van over de hele wereld hebben hun bedenkingen bij Libra. Banken en overheden hebben delen hun zorgen over Libra maar al te graag, maar dat komt misschien ook wel omdat zij het monopolie op geldschepping door hun vingers zien glippen. Volgens Facebook hebben tientallen leidende bedrijven zich opgeworpen als founding member van Libra. Maar hiervan hebben drie alweer bedankt.
  3. Venezolaanse burgers hebben het zwaar. Een incompetente leider, een land in chaos, de nationale crypto Petro door de strot geduwd en een munt die door hyperinflatie naar de getver is. Gelukkig hebben veel Venezolanen de weg naar bitcoin gevonden. Nu kan die bitcoin ook werkelijk worden uitgegeven aan primaire levensbehoeften. Traki, één van de grootste warenhuisketens van Venezuela accepteert sinds kort bitcoin en binance coin.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.