Bitcoin weekoverzicht, over Portugese belasting, Venezuela en privacy

Wat een week weer! De koers ging op en neer. In dit overzicht blikken wij samen met BLOX terug op het meest opmerkelijke cryptonieuws. Check de video om binnen 60 seconden op de hoogte te zijn!

BLOX is de nieuwste gratis crypto app voor iOS en Android. Met BLOX trade je binnen één minuut de tien populairste coins. Wil je meer weten over BLOX? Dat kan!

Lees alles over BLOX

Wat is er allemaal besproken?

  1. Crypto is belastingvrij in Portugal. Wat een progressief beleid van Portugal! De Portugese belastingdienst zegt dat de handel in cryptocurrency en betalingen in crypto niet meer worden belast. Tijd om te verhuizen? Je betaalt dus geen btw als je bitcoin, ether of andere coins koopt. Maar ook wordt er geen inkomstenbelasting geheven, aldus de Portugese belastingdienst. Deze uitspraak is gedaan naar aanleiding van een verzoek van Portugese miners.
  2. Betalen met Dash in Venezuela. Wist je dat cryptocurrency Dash in Venezuela heel populair is? Tuurlijk, bitcoin voert de boventoon maar Dash wint steeds meer terrein. De Venezolaanse Farmarket-winkelketen is daarom ook aan het testen met een dash kassasysteem: XpayCash. Hiermee kunnen klanten aan de counter met crypto betalen. Wereldwijd zijn er 4.900 (online) winkels die dash accepteren en hiervan bevindt de helft zich in Venezuela.
  3. Decred richt zich op privacy: Meerdere berichten over het verbeteren van privacy deze week, een goede zaak! Begin van de week werd bekend dat Litecoin en Grin samenwerken aan de implementatie van MimbleWimble. En nu is Decred aan de beurt, het cryptocurrency-project gericht op governance, verlegt de focus naar privacy voor hun coin DCR.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.