Bitcoin weekoverzicht, over bitcoinverbod Burundi, de dollar en de NSA

Weer een mooie week voor bitcoin en cryptocurrency! Kijk je naar de koersen, dan zijn we weer helemaal terug. Samen met BLOX blikken we terug op het meest opmerkelijke cryptonieuws. Check de video hieronder om binnen  60 seconden op de hoogte te zijn!

BLOX is de nieuwste gratis crypto app voor iOS en Android. Met BLOX trade je binnen één minuut de tien populairste coins. Wil je meer weten over BLOX? Dat kan!

Lees alles over BLOX

Wat is er allemaal besproken?

  1. Totaalverbod traden in bitcoin in Burundi.  Inwoners van het Franstalige land Burundi klaagden bij de overheid dat ze geld verloren door het traden in bitcoin. De reactie van de overheid: dan verbieden we het handelen in bitcoin toch gewoon? Risico van het vak, maar geen reden om bitcoin te verbieden vinden wij.
  2. ‘Amerikaanse dollar is te dominant,’ dat vindt Mark Carney, scheidend gouverneur van de Britse centrale bank. Hij vindt de dominantie van de dollar een groot risico voor financiële markten. Volgens Carney is de dollar achterhaald, zestig procent van de financiële activiteiten in de wereld vinden nu namelijk plaats in opkomende markten. Wie gaat Mark Carney zeggen dat bitcoin het alternatief is?
  3. NSA werkt aan kwamtumresistente cryptocurrency. Kwantumwatte? Een kwantumcomputer is een computer die gebruikmaakt van de principes van kwamtummechanica. Deze computer is vele malen sterker dan een normale computer. De activiteiten van Noord-Korea op het gebied van crypto worden als mogelijke aanleiding gezien voor de NSA. Wordt vervolgd..

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.