Weiss Ratings: ‘Nog één correctie en dan komt het perfecte moment om bitcoin te kopen’

Volgens Weiss Ratings is het perfecte moment om bitcoin te kopen bijna aanstaande. Weiss Ratings is een bedrijf dat zich richt op investeringsadviezen. De organisatie heeft ook een tak die de cryptomarkt in de gaten houdt:

Eerst een flinke correctie, daarna een flinke stijging

Als we Juan Villaverde van Weiss Ratings moeten geloven, volgt binnenkort het perfecte moment om bitcoin te kopen. Hij baseert zich op verschillende prijsbewegingen in het verleden.

Villaverde: ‘De eerste flinke correctie in een bull market is één van de beste momenten om in te stappen in de cryptomarkt. Dit zagen we bijvoorbeeld in 2012 en in 2015, toen de cryptomarkt opnieuw begon aan te trekken.’

Voorbeelden uit het verleden

In 2012 bijvoorbeeld zakte de bitcoinkoers met maar liefst 45 procent in een paar maanden tijd. Maar het herstel volgde snel. In december 2013 was bitcoin voor het eerst meer dan duizend dollar waard.

Ook in 2015 gebeurde er iets soortgelijks. De koers van bitcoin daalde in één week tijd van vijfhonderd dollar naar driehonderd dollar. Dat is een daling van veertig procent! Maar deze daling gaf dan wel weer het startschot voor een stijging naar bijna twintigduizend dollar.

Bron: Weiss Ratings. De eerste flinke correctie in 2015 gaf het startschot voor een stijging richting 20.000 dollar

Zal de geschiedenis zich nu herhalen?

Juan Villaverde verwacht nu dat binnenkort hetzelfde gaat gebeuren. De fundamenten zijn in ieder geval gelegd:

  • De bitcoin koers is de afgelopen weken flink gestegen.
  • Maar de stijging is wel erg snel gegaan. Volgens verschillende analisten kunnen we daarom binnenkort een correctie verwachten.
  • Villaverde van Weiss Ratings gelooft dat de bodem van deze correctie het perfecte moment is om bitcoin te kopen.

Of dat ook zo is? Dat durven wij niet te zeggen. De bitcoin koers is erg beweeglijk, en niemand kan de koers met absolute zekerheid voorspellen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Bekijk dan deze pagina:

Volg live de BTC koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.