Wells Fargo: ‘bitcoin nadert hyperadoptie’

Bitcoin zou een “hyperadoptie fase” kunnen naderen. Dit suggereert een rapport van de grote Amerikaanse bank Wells Fargo. In dit rapport vergelijken ze de adoptiefase met het internet tijdens de jaren 90.

Het rapport, genaamd ‘Crypto: Te Vroeg Of Te Laat’, kan een indicatie geven of het nog een goed moment is om te investeren in crypto. Het geheel laat zien dat Wells Fargo niet negatief staat tegenover digitale valuta.

Vroeg, maar niet té vroeg

Cryptocurrency’s zijn vandaag de dag “levensvatbare investeringen, ook al blijven ze in de vroege stadia van hun investeringsevolutie”, aldus het rapport.

Ze snappen de redenen van mensen om te zeggen dat het te laat is om nog in crypto te investeren, maar daar gaan ze zelf niet in mee. Ze vinden dit te kort door de bocht. “De cijfers van crypto zijn krom. Alle crypto zijn vitrueel begonnen met een waarde van 0.” Je kan er dus weinig over zeggen.

Het rapport luidt dat ze het vroeg vinden om te investeren in crypto, maar niet té vroeg. Het wordt vergeleken met het internet in de jaren 90 en daarom is het volgens hen goed om de cryptowereld niet links te laten liggen.

Crypto moet anders bekeken worden

Cryptocurrency’s zijn volgens hen een ander soort belegging dan traditionele varianten, vooral omdat het erg moeilijk te begrijpen is. Een andere reden waarom het zo’n totaal andere belegging is, is dat cryptocurrencies buiten het traditionele systeem ontstaan.

“In het traditionele financiële systeem brengen bedrijven hun eerste ontwikkelingsjaren door in handen van particuliere investeerders, met als uiteindelijk doel om ook publieke investeerders aan te trekken. Indien succesvol, krijgt het bedrijf vaak brede onderzoeksdekking en toegang tot grote pools van investeerders”, aldus Wells Fargo.

Nog niet erg happig

In de samenvatting van het rapport staat een suggestie van Wells Fargo tegenover crypto. “Wij kunnen alleen suggereren om aan professioneel beheerde private investeringen te doen. Wij raden geen van de andere huidige beleggingsopties aan, zoals beleggingsfondsen, ETF’s, grantor trusts, en individuele speculatie met cryptocurrency’s. We hebben goede hoop dat meer duidelijkheid over de regelgeving in 2022 beleggingsopties van hogere kwaliteit oplevert.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Het is volgens hen. Niet volgens hun.

  9 februari 2022
   • Nu staat het er nog maar één keer fout in 😉

    10 februari 2022
     • Ik had wel een keertje gesolliciteerd, maar jullie hadden niemand nodig. Van gedachten veranderd? 😛

      10 februari 2022