Western Union is klaar voor crypto

Western Union (WU) heeft aangekondigd dat ze klaar zijn voor cryptocurrency. De wereldwijde betalingsverwerker heeft dit aangekondigd op Twitter:


De president van WU, Odilon Almeida, zegt dat WU volledig gebruik gaat maken van de blockchain technologie. Dat maakt het werk van Western Union gemakkelijker: internationale transacties sneller en makkelijker verwerken. Hij zegt het volgende:

“Cryptocurrency verbreedt de horizon voor internationale transacties tussen mensen en landen, en als het zover komt, dan zijn wij klaar voor de lancering!”

WU kan bijdragen aan de regulering van cryptocurrency. Zo kan de volatiliteit afnemen, zijn er meer mensen die het gebruiken en heeft het nog een aantal compliance voordelen (wetgeving). Almeida zegt het volgende over de introductie van cryptocurrency op zijn platform:

“Western Union staat vandaag klaar om alle valuta te accepteren. We bieden op dit moment 130 verschillende valuta aan. Als we een cryptocurrency willen toevoegen dan kan dat ook, het is technisch gezien gewoon een andere valuta.”

Western Union in cijfers

Cryptocurrency is iets waar WU mee bezig is sinds 2015. Ze hebben al eerder aangekondigd te willen werken met Ripple. Afgelopen kwartaal heeft WU  $1.4 miljard winst gemaakt. 80 procent van die winst komt door transacties van consumenten, tot nu toe alleen met traditioneel fiat geld. Veel van deze transacties worden gedaan door Zuid- en Noord-Amerikanen en Europa. Er zijn echter dalingen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Integratie van xRapid

xRapid is een systeem wat Ripple heeft gebouwd en is sinds oktober 2018 live. Kort uitgelegd: banken en andere financiële instellingen kunnen het netwerk van xRapid gebruiken om snel transacties naar elkaar over te maken. De lokale munteenheid wordt omgewisseld naar de token van Ripple, XRP, en dan naar de munteenheid van de ontvanger. Deze toepassing past binnen het systeem van Western Union. Zij bemiddelen namelijk in het overzetten van verschillende valuta. xRapid kan dit proces makkelijker en sneller maken.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.