Wie profiteert van de bitcoin panic sells?

Bitcoin wordt tegen de huidige koersen agressief opgekocht, zo blijkt onder meer uit de dalende bitcoinreserves van de grote beurzen. Uit de gegevens van CryptoQuant blijkt dat de reserves van de beursplatformen sinds eind december weer aan een daling begonnen zijn. Nadat we van 7 tot 28 december 2021 een stijging van 2,396 miljoen naar 2,428 miljoen bitcoin zagen, beginnen die reserves nu weer te zakken.

Op het moment van schrijven zijn de grootste 21 platforms op de markt goed voor een totaal van 2,366 miljoen bitcoin. Minder nog dan het aantal van 2,396 miljoen waarmee de korte periode van stijging op 7 december 2021 begon. Het lijkt er dan ook op dat de dalende trend van dit getal doorzet in 2022, ondanks dat de koers zich niet gedraagt zoals de meeste hodlers dat hopen. Al is het voor veel beginnende bitcoiners een zegen, omdat ze nu goedkoper bitcoin kunnen halen.

Bitcoin aantrekkelijk op dit niveau

Het lijkt erop dat de whales weer actiever worden met de huidige koersen. CC15Capital heeft namelijk een wallet gevonden van een entiteit die in grote hoeveelheden bitcoin opkoopt. Iedere paar uur snoept deze wallet voor ongeveer 1,75 tot 15,85 miljoen euro aan bitcoin van de markt. De boodschap van CC15Capital bij het bericht? “Stop met het paniekverkopen van je bitcoin aan deze gast.” Al is het niet duidelijk of het daadwerkelijk gaat om een individu of groep dit bitcoin aan het kopen zijn.

Het kan zijn dat het een nieuwe beursgenoteerde partij is die zich inkoopt, een institutionele belegger of zelfs een land. Maar het kan ook een stuk minder bullish zijn, namelijk een whale of grote partij die simpelweg zijn wallets opnieuw organiseert. Het enige wat we hieruit kunnen afleiden is dat er grote hoeveelheden bitcoin richting deze wallet gaan.

Ook de lange termijn hodlers zijn niet geschrokken van de huidige koersen. Inmiddels staat 60 procent van de volledige bitcoin supply al 12 maanden op dezelfde plaats. Wat betekent dat deze bitcoin al 12 maanden in handen zijn van dezelfde entiteit. Waarschijnlijk hodlers die hun bitcoin gekocht hebben voor de lange termijn en tegen deze koersen zeker niet willen verkopen.

Accumulatie in volle gang

Met whales die weer bitcoin uit de markt halen en hodlers die geenszins van plan zijn om hun bitcoin te verkopen is de accumulatie in volle gang. Dat wil zeggen dat deze groepen bitcoiners hun tassen aan het vullen zijn voor de toekomst. Het lijken dan ook vooral nieuwe marktbetreders te zijn die de volatiliteit niet aankunnen en hun bitcoin verkopen. Een patroon dat binnen bitcoin eigenlijk van alle tijden is.

Veel mensen stappen op basis van de resultaten uit het verleden in met de hoop om snel rijk te worden. Zonder dat ze weten waar ze precies in investeren en dan kan de achtbaan die bitcoin heet heel eng zijn. De meeste mensen verlaten de markt daarna weer, maar vaak blijft een kleine groep achter. Die kleine groep leest zich in, leert bitcoin begrijpen en voegt zich bij het leger van hodlers.

Zo breidt het bitcoin-netwerk zich langzaam maar zeker uit tot een steeds grotere groep van verzamelaars. Mensen die hun spaargeld aan de absolute schaarste van bitcoin toevertrouwen. Mensen die iedere maand steevast een deel van hun salaris in bitcoin steken en blijven accumuleren. Totdat de verkoopdruk wegvalt en de koers weer een sprong maakt, zoals dat ook na de dip van gisteren gebeurde.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.