Analist Willy Woo: ‘Rick Astley’ hodlers houden zich sterk en on-chain signalen zijn positief

Bitcoin analist Willy Woo is ervan overtuigd dat we niet in een bear markt zitten omdat de on-chain indicatoren er goed voor staan. Langetermijninvesteerders voegen nog altijd fanatiek bitcoin toe aan hun voorraden en lijken vertrouwen te hebben in de toekomst. Willy Woo noemt dit type bitcoiner de ‘Rick Astley’ hodlers, bekend van het nummer “never gonna give you up” wat symbool staat voor hun standvastigheid wat bitcoin betreft.

Woo was deze week te gast bij de populaire bitcoin podcast “What Bitcoin Did” en liet daar zijn licht schijnen op de markt. Op basis van wat hij on-chain (op de blockchain) ziet gebeuren heeft hij de overtuiging dat we niet in een bear markt zitten. Woo ziet vooral tekenen van accumulatie, wat over het algemeen positief is.

Lange termijn hodlers blijven inkopen

Volgens Woo zitten we momenteel in een speculatieve fase en zijn het merendeel van de bitcoin die de laatste tijd in de paniek verkocht zijn in handen gekomen van lange termijn hodlers. Podcast host Peter McCormack liet tijdens het gesprek ook doorschemeren dat hij zijn bitcoin niet verkocht heeft.

McCormack ziet momenteel nog teveel goede dingen gebeuren en heeft nog altijd het volste vertrouwen in bitcoin. Waarmee hij waarschijnlijk doelt op de ontwikkelingen rondom onder andere MicroStrategy dat steeds meer bedrijven inspireert om bitcoin te adopteren als spaarmiddel en El Salvador dat bitcoin heeft omgedoopt tot wettig betaalmiddel.

Als de heren vervolgens de koers bespreken laat Woo weten dat de huidige cyclus op geen enkele manier lijkt op wat we eerder hebben gezien. De onderliggende structuur is compleet anders dan wat we na voorgaande halvings hebben gezien. “De koers gaat nu zijwaarts en lijkt bearish, we volgen momenteel heel erg het Wyckoff-patroon en als dat zich zo blijft uitspelen, dan moeten we nog een dip maken naar een koers van 24.000 euro per bitcoin als laatste test van de bodem,” aldus Woo.

Bitcoin in gevecht met centrale bankiers

Als laatste bespreken McCormack en Woo de geopolitieke perikelen rondom bitcoin. Het lijkt erop dat staten zich steeds meer gaan bemoeien met de digitale munt. Met name China laat de laatste weken van zich horen met onder andere het wegjagen van de miners door ze van het stroomnet uit te sluiten. Dat heeft een flinke val van de hash rate veroorzaakt en dwingt miners om hun kostbare apparatuur te verplaatsen naar meer bitcoin-vriendelijke jurisdicties.

“Het is alsof bitcoin in gevecht is met de ultieme eindbaas van een videospel. We nemen het nu echt op de tegen de centrale bankiers en een stuk eerder dan we ooit hadden gedacht,” aldus Woo. Wat in dat kader vooral interessant is om te zien is hoe verschillende staten een compleet tegenovergestelde opinie over bitcoin hebben.

Terwijl ze er in China alles aan doen om bitcoin de tent uit te vechten zien we in El Salvador het tegenovergestelde. Steeds meer landen zullen binnen nu en een paar jaar voor de keuze komen te staan om bitcoin te adopteren of juist tegen te werken. Voor veel landen aan de periferie van het financiële systeem kan bitcoin een manier zijn om monetair niet afhankelijk te worden van andere landen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.