Willy Woo: ‘In 2025 is alle bitcoin bij elkaar 1 biljoen waard’

In de volgende marktcyclus zal de totale marktwaarde van bitcoin 1 biljoen bedragen. Dat vertelt bitcoin analist Willy Woo in een podcast van Coinist op donderdag 4 juli.

Met totale marktwaarde bedoelen we de prijs van bitcoin vermenigvuldigd met het totaal aantal munten in omloop. Nu is deze marktwaarde bijna 200 miljard dollar, volgens data van Coinmarketcap.

Willy Woo staat bekend om zijn bitcoin analyses. Hij kijkt daarbij niet alleen naar de prijs van bitcoin, maar ook naar de data op de bitcoin blockchain. Bekend is ook zijn NVT-indicator. Deze kijkt naar de activiteit op de blockchain in verhouding tot de koers van bitcoin.

Willy Woo blijft bij zijn voorspelling van 2013

Volg je Willy Woo een beetje, dan weet je dat dit geen nieuwe uitspraak is. In 2013 heeft hij namelijk precies hetzelfde voorspeld.

Maar toen leek dit nog veel minder voor de hand liggend. De totale marktwaarde van bitcoin bleef het merendeel van dat jaar onder de twee miljard dollar. Nu is de totale marktwaarde van bitcoin ongeveer honderd keer zo hoog. De stap naar één triljoen dollar lijkt daarmee dus een stuk haalbaarder.

Willy Woo verwacht dan ook dat bitcoin het goed blijft doen, en ook zeker in de toekomst: ‘Ik denk dat de volgende cyclus ons voorbij de één biljoen gaat brengen. Bitcoin kan daarmee de marktwaarde van goud inhalen.’

‘Bitcoin is de valuta van het internet’

Maar het ‘inhalen’ van goud wordt niet de belangrijkste ontwikkeling, volgens Woo. Dat zou niet het doel van bitcoin moeten zijn. Hij ziet bitcoin namelijk als ‘s werelds eerste eigen valuta van het internet.

‘Bankiers zeggen dat bitcoin een bubbel is, technologen noemen het een disruptie. Toekomstige geschiedenis studenten zullen bitcoin zien als het begin van het digitale tijdperk,’ aldus Woo.

Wil je de podcast met Willy Woo bekijken (of beluisteren)? Dat kan hier:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Een Triljoen lijkt me sterk.
    Het is een miljoen keer méér dan een Amerikaanse ‘trillion’.

    9 juli 2019