Bull Run van Bitcoin nog niet voorbij, zegt voormalig manager Witte Huis

Anthony Scaramucci zegt dat ondanks de massale uitverkoop in cryptocurrency-markten deze week, hij gelooft dat de bitcoin bull run nog niet voorbij is. Hij werkte eerder als Director of Communications in het Witte Huis onder Trump, en is de oprichter van investeringsmaatschappij SkyBridge Capital.

Dalingen horen erbij

In gesprek met CNBC wees de investeerder erop dat als we uitzoomen op de prijsgeschiedenis van bitcoin, massale uitverkoop zoals die we deze week zagen gebruikelijk zijn. Volgens zijn woorden was de markt voor cryptovaluta’s gevuld met verwachtingen, en de meeste kleinere spelers gebruiken enorme hoeveelheden hefboomwerking.

Liquidaties alom

Hij merkte op dat zowel bitcoin als altcoins werden “gedecimeerd” door het aantal liquidaties dat op de markt werd geactiveerd. Data laat zien dat voor meer dan 9 miljard dollar werd geliquideerd toen de koers van bitcoin en de grote altcoins als een pudding in elkaar zakte. Het onderpand van de verschillende hefboomcontracten was gedaald tot het punt waarop platforms de coins op de markt verkochten om verliezen te voorkomen.

Deze gedwongen liquidaties zorgden volgens analisten voor een verhoogde verkoopdruk en zagen de cryptoprijzen dalen tot niveaus waar de meesten niet wilden verkopen. Dit herken je aan het V-vormige herstel van de verschillende koersen.

Geld zoekt kwaliteit

Volgens Scaramucci keert bitcoin terug op de lange termijn, omdat er een ‘vlucht naar kwaliteit in de crypto-ruimte’ zal zijn.

Scaramucci besprak ook enkele van de negatieve factoren die van invloed zijn op de cryptocurrency-markt, waaronder Tesla die niet langer bitcoin-betalingen accepteert vanwege milieukwesties, JP Morgan onthult in een rapport dat instellingen naar goud rennen en niet naar bitcoin, en dat China financiële instellingen verbiedt om in crypto te handelen.

De investeerder zegt dat uit zijn onderzoek blijkt dat meer dan 40% van de energie die wordt gebruikt om bitcoin te minen, hernieuwbaar is, en dat de totale koolstofemissie van de cryptocurrency gelijk is aan 0,13% van de wereldwijde koolstofemissies. Musk’s zorgen over BTC, zei hij, kunnen te maken hebben met het bedrijf dat koolstofkredieten ontvangt.

SkyBridge Capital heeft voorspeld dat de prijs van bitcoin later dit jaar de 100.000 dollar zal overtreffen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.