Witte Huis: “We verkopen onze Bitcoin niet” 

Tijdens de Consensus 2025 conferentie heeft Bo Hines, directeur bij de White House Council of Advisers for Digital Assets, een opvallende uitspraak gedaan die voor veel Bitcoin-liefhebbers als muziek in de oren klinkt: de Amerikaanse overheid verkoopt haar Bitcoin niet. Sterker nog – het Witte Huis kijkt naar manieren om er juist meer van te kopen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bitcoin als strategische troef

Volgens Hines ziet de Amerikaanse overheid Bitcoin als iets unieks, iets dat apart gezet is van andere digital assets. “Bitcoin staat op zichzelf,” aldus Hines, die daarmee onderstreept dat Bitcoin niet zomaar één van de vele crypto’s is. De overheid wil innovatie in het bredere crypto-ecosysteem aanmoedigen, maar erkent de bijzondere status van Bitcoin.

Dat de VS over Bitcoin beschikt, was al bekend, maar de expliciete bevestiging dat er geen verkoopplannen zijn – en dat er juist gezocht wordt naar manieren om het bezit uit te breiden zonder extra druk op de belastingbetaler – is een duidelijke boodschap. Bitcoin is geen voorbijgaande hype meer; het maakt nu deel uit van strategisch beleid.

Nationale Bitcoinreserve

Eerder dit jaar ondertekende president Trump een uitvoerend bevel waarmee de National Strategic Bitcoin Reserve werd opgericht – een soort digitale goudvoorraad, maar dan in satoshis. Onder hetzelfde initiatief kwam er ook een bredere Digital Asset Stockpile waarin naast Bitcoin ook munten als Ethereum, XRP, Cardano en Solana zijn opgenomen.

Het lijkt erop dat de VS serieus werk maakt van een toekomst waarin digitale activa een centrale rol spelen in economie en geopolitiek. Of zoals Hines het verwoordde: “We zijn bezig een verouderd betalingssysteem te vernieuwen. Betalingen moeten sneller en goedkoper worden – zowel in de VS als wereldwijd.”

Bitcoin naar een miljoen?

Die strategische aanpak komt niet uit het niets. Steeds meer prominente stemmen voorspellen een gouden toekomst voor Bitcoin. Zo verwacht voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes dat de koers vóór 2028 kan oplopen tot maar liefst $1.000.000. Volgens hem zullen kapitaalstromen en het afwaarderen van Amerikaanse staatsobligaties daarbij een grote rol spelen.

Ook Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, gelooft dat een miljoen haalbaar is – al iets later, rond 2035.


Als Social Media & Marketing Manager brengt Roos ruim 12 jaar aan ervaring in internet marketing samen met haar passie voor cryptocurrencies, die ze sinds 2020 heeft ontdekt. Ze combineert data-gedreven strategieën met creatieve storytelling om merken te laten groeien in zowel de traditionele als de crypto wereld.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.