WK 2022 in Qatar: crypto, metaverse en gokken met bitcoin

Het WK voetbal trapt maandag af en er is een (kleine) kans dat Nederland ver gaat komen. Miljarden zullen het WK volgen vanachter hun TV, computer of telefoon. Niet gek dat de crypto-industrie hierboven op springt.

In dit artikel bespreken we twee crypto’s die iets met het WK doen, de metaverse, onze WK-poule en als je nog Bitcoin over hebt na het FTX-debacle, dan zijn er goksites waar je ze op kan verliezen.

Dit artikel is geen financieel advies. Wij weten niet welke crypto wanneer gaat stijgen, en ook niet wie het WK wint. De enige zekerheid is dat Louis van Gaal onenigheid met journalisten gaat krijgen.

Dit zijn de crypto’s van het WK

We beginnen met Chlliz, deze crypto is bedoeld om de crypto-economie rondom voetbal te ondersteunen. Chilliz maakt niet alleen tokens voor teams, maar de CEO heeft op Twitter laten weten dat hij zin heeft in het WK en niet kan wachten op de volgende ontwikkelingen.

De hele cryptomarkt heeft door het faillissement van FTX klappen gekregen, maar de koers van Chilliz is in aanloop naar het WK juist gestegen. De rode punt hieronder geeft het laagste punt rond 0,17 euro weer, inmiddels heeft de koers tweemaal 0,23 euro aangetikt.

Een andere crypto om in de gaten te houden is Algo. Algorand maakte in september bekend dat zij de officiële NFT’s hosten van het WK voetbal in Qatar. Vele gebruikers hebben zich inmiddels aangemeld en de prijs is deze week omhoog geschoten.

NFT is de afkorting van Non Fungible Token. Dit zijn unieke cryptomunten waarvan er maar één kan zijn en die dus allemaal een eigen waarde vertegenwoordigen.

De NFT’s van FIFA en Algorand bestaan uit zogenaamde momenten; videobeelden van historische voetbalmomenten. Als je de eigenaar bent van zo’n NFT, dan kan je dus de digitale eigenaar zijn van de video van bijvoorbeeld het moment dat Memphis Depay de winnende goal scoort in de 90e minuut van de komende finale.

De koers van Algorand heeft het de laatste weken niet al te best gedaan, maar wellicht trekt dat aan als het WK begint en de NFT’s als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Zowel Chilliz en Algorand zijn te verhandelen op BLOX.

Roblox metaverse

Het immens populaire blockchain-spel Roblox (vraag je neefjes en nichtjes) host een metaverse van de FIFA, de organisatie van het WK voetbal.

Eenmaal in de metaverse kunnen spelers minigames doel zoals Adventure Football, een soort midgetgolfspel dat clubs vervangt door de op LEGO lijkende mannen van Roblox, en Adidas Footbowling. Ook is er de FIFA World Obstacle Course of de VISA-stickerwinkel.

En natuurlijk kan je via Roblox samen met je online vrienden wedstrijden bekijken.

Roblox is kindvriendelijk en heeft geen noemenswaardig crypto-component.

Gokken op WK met Bitcoin

Is het WK niet spannend genoeg voor je? Je kan proof of staken op het WK, soort van. Toegegeven, dat was een slecht crypto-woordgrapje, maar staken betekent inzetten, en je kan vol inzetten middels een gokje.

We beginnen natuurlijk met onze eigen WK-poule. Wij geven 5x 100 euro weg, het enige wat je hoeft te doen is te voorspellen wat Nederland gaat doen. Check hier de voorwaarden.

Cryptonews heeft 10 websites waar je met crypto kan gokken op het WK bekeken en beoordeeld.

Op de eerste plaats staat Bc.game. Deze website ondersteunt 150 verschillende cryptocurrency’s. Er worden allerlei soorten weddenschappen aangeboden, zoals het eerste team dat scoort, het totale aantal hoekschoppen en Aziatische handicaps (uhh).

Er kan tijdens de wedstrijd nog vol op ingezet worden en direct na de wedstrijd worden de weddenschappen afgehandeld.

Op de tweede plaatst staat Cloudbet. Ze zijn er helemaal klaar voor en berichten nu al dagelijks over het WK.

Op de derde plek staat Winz.io. Per wedstrijd zijn er 200 dingen waar je een gokje op kan wagen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mooi, maar waarom hoor ik niks over cronos bijvoorbeeld?

    19 november 2022