Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat Zilliqa een samenwerkingsverband aangaat met Xfers om te onderzoeken wat ze kunnen betekenen voor Zuidoost-Azië.

Betalingen efficiënter en transparanter maken

Zilliqa is niet de eerste die roept om blockchain technologie te gebruiken voor snellere betalingen. Veel startups werken samen met grote banken en financiële instellingen om de financiële markt transparanter en veiliger te maken.

De samenwerking met Xfers past goed in deze trend. Xfers is een betaalplatform en het is aan Zilliqa om het platform door middel van blockchain transparanter, veiliger en goedkoper te maken.

Smart contracts

Sinds de lancering van het mainnet van Zilliqa in januari 2019, lag de focus op het integreren van smart contracts met behulp van een native smart language genaamd Scilla. Scilla is 9 juni live gegaan en Xfers is een van de eerste partijen die dit wil implementeren in een use case.

Beter dan Ethereum?

Er zijn meerdere blockchains die de mogelijkheid tot smart contracts aanbieden, de bekendste is die van Ethereum. Het grote verschil is dat Zilliqa er niet voor gekozen heeft om gebruik te maken van state sharding. In plaats daarvan koos Zilliqa om transacties te sharden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het minder tijd kost om transacties op de blockchain te verwerken.

Het netwerk van Ethereum kan momenteel 15 transacties per seconden aan, Zilliqa claimt dat hun netwerk 2.488 transacties per seconde aankan.

In een reactie op het partnerschap zei Tianwei Liu, CEO van Xfers:

“Door samen te werken met Zilliqa hopen we een ultramoderne oplossing te bieden die gelijke kansen en kostenbesparende oplossingen biedt voor digitale bedrijven die zich willen vestigen in de regio. Als we de volgende fase van groei voor financiële innovatie ingaan, zullen alleen de meest robuuste technologische oplossingen ons in staat stellen om de digitale economie van de toekomst volledig te omarmen. ”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.