Categories: Overige Altcoins

Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat Zilliqa een samenwerkingsverband aangaat met Xfers om te onderzoeken wat ze kunnen betekenen voor Zuidoost-Azië.

Betalingen efficiënter en transparanter maken

Zilliqa is niet de eerste die roept om blockchain technologie te gebruiken voor snellere betalingen. Veel startups werken samen met grote banken en financiële instellingen om de financiële markt transparanter en veiliger te maken.

De samenwerking met Xfers past goed in deze trend. Xfers is een betaalplatform en het is aan Zilliqa om het platform door middel van blockchain transparanter, veiliger en goedkoper te maken.

Smart contracts

Sinds de lancering van het mainnet van Zilliqa in januari 2019, lag de focus op het integreren van smart contracts met behulp van een native smart language genaamd Scilla. Scilla is 9 juni live gegaan en Xfers is een van de eerste partijen die dit wil implementeren in een use case.

Beter dan Ethereum?

Er zijn meerdere blockchains die de mogelijkheid tot smart contracts aanbieden, de bekendste is die van Ethereum. Het grote verschil is dat Zilliqa er niet voor gekozen heeft om gebruik te maken van state sharding. In plaats daarvan koos Zilliqa om transacties te sharden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het minder tijd kost om transacties op de blockchain te verwerken.

Het netwerk van Ethereum kan momenteel 15 transacties per seconden aan, Zilliqa claimt dat hun netwerk 2.488 transacties per seconde aankan.

In een reactie op het partnerschap zei Tianwei Liu, CEO van Xfers:

“Door samen te werken met Zilliqa hopen we een ultramoderne oplossing te bieden die gelijke kansen en kostenbesparende oplossingen biedt voor digitale bedrijven die zich willen vestigen in de regio. Als we de volgende fase van groei voor financiële innovatie ingaan, zullen alleen de meest robuuste technologische oplossingen ons in staat stellen om de digitale economie van de toekomst volledig te omarmen. ”

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago