Categories: Overige Altcoins

Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat Zilliqa een samenwerkingsverband aangaat met Xfers om te onderzoeken wat ze kunnen betekenen voor Zuidoost-Azië.

Betalingen efficiënter en transparanter maken

Zilliqa is niet de eerste die roept om blockchain technologie te gebruiken voor snellere betalingen. Veel startups werken samen met grote banken en financiële instellingen om de financiële markt transparanter en veiliger te maken.

De samenwerking met Xfers past goed in deze trend. Xfers is een betaalplatform en het is aan Zilliqa om het platform door middel van blockchain transparanter, veiliger en goedkoper te maken.

Smart contracts

Sinds de lancering van het mainnet van Zilliqa in januari 2019, lag de focus op het integreren van smart contracts met behulp van een native smart language genaamd Scilla. Scilla is 9 juni live gegaan en Xfers is een van de eerste partijen die dit wil implementeren in een use case.

Beter dan Ethereum?

Er zijn meerdere blockchains die de mogelijkheid tot smart contracts aanbieden, de bekendste is die van Ethereum. Het grote verschil is dat Zilliqa er niet voor gekozen heeft om gebruik te maken van state sharding. In plaats daarvan koos Zilliqa om transacties te sharden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het minder tijd kost om transacties op de blockchain te verwerken.

Het netwerk van Ethereum kan momenteel 15 transacties per seconden aan, Zilliqa claimt dat hun netwerk 2.488 transacties per seconde aankan.

In een reactie op het partnerschap zei Tianwei Liu, CEO van Xfers:

“Door samen te werken met Zilliqa hopen we een ultramoderne oplossing te bieden die gelijke kansen en kostenbesparende oplossingen biedt voor digitale bedrijven die zich willen vestigen in de regio. Als we de volgende fase van groei voor financiële innovatie ingaan, zullen alleen de meest robuuste technologische oplossingen ons in staat stellen om de digitale economie van de toekomst volledig te omarmen. ”

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago