XLM stijgt 107% sinds Oekraïne Stellar koos voor digitale infrastructuur

XLM is de afgelopen 24 uur met bijna 60% gestegen de afgelopen 24 uur. Sinds dat Stellar een samenwerking met Oekraïne aankondigde om een ​​digitale asset-infrastructuur en een CBDC te ontwikkelen, is de munt niet te stoppen.

Het populaire blockchain-project Stellar heeft een memorandum van overeenstemming en samenwerking ondertekend met het ministerie van digitale transformatie van Oekraïne. Het doel is om virtuele valuta en een CBDC te onderzoeken en te ontwikkelen. Sinds de aankondiging op 4 januari is de koers van XLM met 107 procent gestegen.

Stellar en Oekraïne werken aan digitale activa

De Stellar Development Foundation (SDF) kondigde gisteren de ondertekening van het contract aan. Het memorandum stelt Stellar in staat om samen te werken met het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie om ‘een moderne virtuele activamarktinfrastructuur te ontwikkelen’ en de status van het land als een ‘innovatief digitaal land op de financiële markt in Oost-Europa’ te versterken.

De verklaring schetste verschillende doelen van de samenwerking. Afgezien van het werken aan virtuele activa in Oekraïne, omvatten die onder meer ondersteuning voor projecten die verband houden met dergelijke valuta’s. Daarnaast wordt gewerkt aan implementatie en regulering van in circulatie zijnde stablecoins in het land, en het creëren van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Ontwikkeling CBDC vanwege achterstand

Het ministerie van Digitale Transformatie werkt aan het creëren van de juridische omgeving voor de ontwikkeling van virtuele activa in Oekraïne. ‘Wij zijn van mening dat onze samenwerking met de Stellar Development Foundation zal bijdragen aan de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie en de integratie ervan in het wereldwijde financiële ecosysteem.’ Aldus vice-minister van Digitale Transformatie Oleksandr Bornyakov.

Hij voegde eraan toe dat Oekraïne heeft besloten een actieve rol te spelen bij het opzetten van een CBDC, aangezien andere landen een voorsprong hebben. Dit laat de wereld zien dat ‘Oekraïne op weg is naar een van de belangrijkste financiële trends.’

De eerste resultaten van de samenwerking tussen het Europese land en het blockchain-project zullen naar verwachting later deze maand behaald worden.XLM schiet omhoog

De eigen cryptocurrency van Stellar, genaamd XLM, reageerde op een zeer positieve manier. Op 4 januari was XLM afgerond 0,11 euro waard. Inmiddels is de koers gestegen naar afgerond 0,22 euro. Dat is 107% in twee dagen.

Bovendien hebben de prijsbewegingen er ook toe geleid dat XLM de 11e plek op basis van marktkapitalisatie heeft teruggewonnen nadat het een paar dagen eerder uit de top 15 was gevallen.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/stellar-koers

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.