xRapid van Ripple is live

Het langverwachte xRapid van Ripple is sinds maandag 1 oktober live. Drie verschillende financiële instituties maken nu gebruik van de nieuwe technologie. Dit maakte Brad Garlinghouse bekend tijdens de jaarlijkse conferentie van Ripple. Garlinghouse is de CEO van Ripple.

Hoe werkt xRapid?

Met xRapid kunnen banken en financiële instellingen razendsnel internationale transacties uitvoeren. De cryptocurrency XRP vormt hierbij de brug tussen de cryptowereld en de financiële wereld.

Maar hoe werkt het? De lokale valuta wordt dan eerst omgezet naar XRP (in de volksmond ook wel ripple genoemd). Dat is de cryptovaluta die bij Ripple hoort. Hierna wordt XRP omgezet naar de valuta van de ontvangende partij. Zo kan een internationale transactie direct plaatsvinden.

Nu al verschillende klanten

Verschillende organisaties maken nu gebruik van xRapid, waaronder drie grote financiële instellingen. Het gaat om betalingsproviders Mercury FX, Cuallix en coöperatieve financiële onderneming Catalyst Corporate Federal Credit Union.

In een interview met CNBC zegt Asheesh Birla van Ripple verheugd te zijn met het nieuws:

‘Ik ben heel enthousiast dat het product nu eindelijk op de markt komt. Juist op een moment dat er heel veel scepsis heerst over digitale assets en over hun echte use case.’

Met xRapid krijgt Ripple nu ook een echte functie. Dit sentiment is ook op Twitter terug te vinden. Veel mensen zijn enthousiast over de komst van xRapid:

Bill Clinton ook enthousiast

Niet alleen op internet wordt het enthousiasme gedeeld. Ook voormalig president Bill Clinton heeft zich positief uitgesproken. Hij was aanwezig op de conferentie van Ripple, en sprak over de vele toepassingen van blockchain:

‘De blockchain [technologie] heeft enorme potentie. Juist omdat het nationale grenzen en inkomensgroepen overschrijdt. De mogelijkheden zijn ongelofelijk groot.’

Clinton zegt dat overheden dan wel moeten meewerken: ‘We kunnen het allemaal verpesten door negatieve economische en sociale beleidsvoering.’

We zijn benieuwd wat de gevolgen zijn van de nieuwe toepassing. We houden de ontwikkelingen in de gaten!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.