Peter Brandt verwacht dat Ripple (XRP) koers daalt naar 2 dollarcent

Trader Peter Brandt deelde onlangs zijn visie op de koers van XRP op Twitter. En hij is niet positief. Volgens Brandt blijft er maar weinig over van de prijs van Ripple. Hij baseert dit overigens niet op fundamenteel nieuws, maar door te kijken naar de grafieken.

XRP in het verdomhoekje

Brandt is er heilig van overtuigd dat het breekpunt van de XRP-koers ligt rond de 24 dollarcent. En daar zijn we niet eens zo gek ver van verwijderd, op dit moment is de coin XRP ongeveer 0,25 dollar waard. De afgelopen 24 uur is de waarde met twaalf procent gedaald. XRP is overigens niet de enige met een slechte dag, vrijwel alle coins zijn gedaald.

Hij verwacht dat als XRP onder 24 dollarcent duikt, de prijs zelfs helemaal kan terugvallen naar 0,0207 dollar. Hij ziet namelijk geen tussentijdse support op de prijsgrafiek.

De koers van XRP wordt gemanipuleerd

Dit is niet de eerste keer dat de bekende trader zich negatief uitlaat over de koerspatronen van XRP. Dat komt ook omdat hij denkt dat Ripple de koers van XRP manipuleert. Hij is niet per se negatief over het bedrijf Ripple, hij vindt het zelfs een goed gerund bedrijf, maar hij blijft erbij dat de koers van de XRP-token gemanipuleerd wordt.

Ook goed nieuws voor Ripple

Nu we het toch over XRP hebben, er is ook goed nieuws te delen. De Financial Conduct Authority (FCA), vergelijkbaar met het Nederlandse AFM, heeft laten weten XRP niet als een security token te zien. XRP heeft in de VK dezelfde status als bitcoin en ethereum.

Als een coin het label security token krijgt, dan moeten ze aan veel strengere regelgeving voldoen. Maar gelukkig voor Ripple ontspringen ze die dans, de Financial Conduct Authority vergelijkt XRP met ether en zegt dat XRP vergelijkbare gebruiken heeft. Beiden zouden volgens de FCA gebruikt kunnen worden als betaalmiddel en utility token.

Wat denk jij? Wordt de koers gemanipuleerd of overdrijft Peter Brandt?

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Overdrijft en zo niet… zal ik stevig inkopen bij jullie ?

    15 augustus 2019
  • de hele crypto markt wordt gemanipuleerd, het is wachten op duidelijke regelgeving. en dan gaan we volume ect zien

    15 augustus 2019