Ripple (XRP) koers stijgt met negen procent, samenwerking met MoneyGram

Ripple heeft afgelopen week bekend gemaakt een aandeel in MoneyGram te hebben gekocht. Dat zie je ook terug in de koers van XRP, die groeide de afgelopen week met 8,5 procent.

Misschien ken je MoneyGram wel, dit bedrijf siert de straten van Nederland al een aantal jaar. Hun doel is om snel en laagdrempelig geld over de hele wereld te kunnen versturen. MoneyGram wil met samen met Ripple zorgen voor lagere transactiekosten en snellere transacties.

Er wordt aangenomen dat MoneyGram gebruik maakt van de XRP-token van Ripple om dagelijkse, wereldwijde transacties te vergemakkelijken.

Tien procent aandelen gekocht

Volgens een artikel in Fortune heeft Ripple tien procent van de aandelen van MoneyGram gekocht. Dit kostte de startup uit San Francisco 4,10 dollar per aandeel. In Fortune speculeert men dat het om een totaalbedrag van vijftig miljoen dollar kan gaan.

Ripple ontleent haar bestaansrecht aan het versnellen en goedkoper maken van geldtransacties. Hun klanten zijn voornamelijk banken, financiële instellingen en andere organisaties die diensten verlenen in internationale transacties. Op dit moment verkeert MoneyGram  in zwaar weer, de inkomsten liepen flink terug afgelopen jaar. En dit heeft ervoor gezorgd dat de koers van de aandelen werd gedrukt.

Ontwikkelen om te overleven

Vandaar dat deze strategische partnerschap noodzakelijk was voor MoneyGram, om niet te ver achter te lopen ten opzichte van de concurrent.

“Naarmate de betalingssector zich verder ontwikkelt en groeit, is het absoluut noodzakelijk dat we ons platform blijven verbeteren en de meest effectieve oplossing bieden om fondsen van punt A naar punt B te krijgen, “aldus Alex Holmes, CEO van MoneyGram.

Ripple zet xRapid in om MoneyGram te helpen. Met dit systeem wordt het makkelijker om liquiditeit op aanvraag meteen te regelen, waardoor directe transacties mogelijk worden. Je bent zo namelijk veel minder afhankelijk van voorfinanciering.

Holmes: “Met xRapid kunnen we 24/7 fondsen van Amerikaanse dollars naar bestemmingsvaluta’s verrekenen. Deze potentiële revolutie kan ons wereldwijde liquiditeitsbeheer drastisch stroomlijnen.”

Via MoneyGram wordt jaarlijks zeshonderd miljard dollar over de hele wereld verstuurd. Dat kan met valuta’s uit tweehonderd verschillende landen. Om dit mogelijk te maken koopt MoneyGram valuta in op de traditionele valutamarkten.

Blijf op de hoogte van de XRP koers:

Bekijk actuele koers XRP

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.