Ripple reserveert 250 miljoen dollar voor NFT’s op XRP Ledger

Gisteren kondigde Ripple aan dat ze een fonds van 250 miljoen dollar hebben gelanceerd, met als doel om nieuwe use-cases voor NFT’s op de XRP Ledger te onderzoeken.

Ripple zegt dat dit nieuwe fonds gerichte ondersteuning zal bieden aan makers, merken en marktplaatsen om NFT’s op de XRPL te ontwikkelen.

Ripple denkt namelijk dat de toekomst tokenized zal zijn en het is niet van plan om de NFT-hype te missen die het cryptonieuws dit jaar domineerde. De ambities zijn niet mals, Ripple wil het beste platform worden voor de creatie van NFT’s, maar ook voor het beheer van NFT’s.

Transactiekosten en milieu

Het fonds werd woensdag aangekondigd tijdens een soort bijeenkomst van ontwikkelaars voor de XRP Ledger. Het bedrijf verklaarde dat veel ontwerpers nog steeds aarzelen om met NFT’s te bouwen vanwege technische problemen of uit angst dat hun creaties niet populair zullen zijn.

Indirect is dit ook een steek onder water naar Ethereum, de huidige standaard voor het maken van NFT. Ripple zegt namelijk dat gebruikers van de XRP Ledger zich geen zorgen hoeven te maken over hoge transactiekosten en dat de gevolgen voor het milieu geen belemmering hoeven te zijn.

‘Ripple wil deze uitdagingen aangaan door de financiële, creatieve en technische ondersteuning te bieden die makers nodig hebben om nieuwe NFT-gebruiksscenario’s aan te gaan en uiteindelijk te leveren.’

Samenwerken met Mintable en mintNFT

Het bedrijf gaat samenwerken met NFT-marktplaatsen mintNFT en Mintable, zij zullen de XRPL integreren. Het in Chicago gevestigde creatieve bureau VSA Partners heeft zich ook bij het initiatief aangesloten om de maker en merkklanten te helpen bij het maken en verkopen van hun NFT’s.

Ripple beweert dat de ingebouwde gedecentraliseerde exchange van XRP Ledger de uitgifte of handel van meer dan 5.400 verschillende tokens mogelijk heeft gemaakt sinds de oprichting. Het beweert ook tot 120.000 keer efficiënter te zijn dan toonaangevende proof-of-work-blockchains.

Tot nu toe was Ripple een opvallende afwezig in de wereld van NFT’s. Deze wordt gedomineerd door Ethereum, maar er zijn ook NFT’s te verkrijgen op de blockchains van Binance, Solana en meer.

Koers regeert meteen

Om 15:00 Nederlandse tijd werd bekend dat Ripple dit NFT fonds zou oprichten. Dat herken je in de grafiek hieronder aan die verticale lijn. De markt gaat er kennelijk goed op.

 

Voor veel handelaren was dat kennelijk ook een goed moment om XRP te verkopen, want de Ripple koers daalde binnen een paar uur weer naar het oude niveau.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.