Kan iemand uitleggen waarom waarde van Ripple (XRP) nog niet is geëxplodeerd?

De populaire crypto-influencer Crypto Bitlord stelde één simpele vraag op twitter en kreeg een stortvloed aan antwoorden. Hij vroeg zijn 127.000 volgers waarom XRP nog niet gestegen is.

Mooie stijging voor normale markten

XRP wordt momenteel verhandeld voor 0,25 dollar, of 0,21 euro, en is sinds het begin van het jaar met ongeveer 26% gestegen. Een ontzettend mooie stijging zou je zeggen, dat klopt ook als je het niet vergelijkt met andere crypto’s, maar met vastgoed, goud of aandelen. In dezelfde periode steeg ethereum met 186% en bitcoin met 46%.

Vaste verkoop

Een van de beste reacties op Crypto Bitlord suggereert dat de relatief vlakke prijsactie komt doordat mede-oprichter van Ripple, Jed McCaleb, elke maand grote hoeveelheden XRP verkoopt.

Volgens een recent onderzoek van Whale Alert verkoopt McCaleb 1,74 miljoen XRP per dag. Dit is geen verrassing, want dit is overeengekomen met een schikking die in februari 2016 werd ondertekend.

Garanties uit het verleden

Een aantal XRP-enthousiastelingen deelden hun mening over de stagnerende prijsbeweging van de munt. Ze zeggen dat iedereen naar de bullmarkt van 2017 moeten kijken voor aanwijzingen. ‘In het verleden pompte XRP toen BTC bijna zijn hoogste punt ooit bereikte. Ik vermoed dat XRP zal pompen als we in de buurt van 20.000 dollar BTC komen.’

XRP is een bankiersmunt

Een andere gebruiker deelde vier fundamentele factoren die volgens hem XRP tegenhouden.

 1. Gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.
 2. Ontwikkelaars willen niet voortbouwen op de XRPL, omdat dit Ripple ten onrechte ten goede komt. In plaats daarvan komen ze allemaal naar ETH.
 3. Prijsonderdrukking.
 4. Het is een ‘bankiersmunt’, dus vanuit een ideologisch perspectief willen mensen het niet.

Juist enorme groei

Een andere XRP-er betwist de hele vraag van Bitlord en benadrukt dat de marktkapitalisatie van XRP de afgelopen jaren enorm is gegroeid.

‘Niet zeker wat je bedoelt. Je realiseert je wel dat XRP in 2017 niets waard was en nu drie jaar later 11 miljard dollar waard is. Ik zou dat meer dan een pomp noemen … dat is een aanzienlijke groei. De rally van 2017 was op onzin gebaseerd en op niets anders dan de angst om iets te missen.’

David Schwartz is de CTO van Ripple en hij gaf in juli commentaar op de prijs van XRP. Hij zegt dat hij gelooft in de op mensen gebaseerde wijsheid van de markten, en dat de huidige waarde van XRP een legitieme weergave van de prijs is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Avatar

  Waarom zou een xrp iets waard moeten zijn ? Is niks decentraals aan en zelfs de supply is niet fixed. Gewoon een namaak bitcoin maar dan eentje in handen van een klein groepje mensen. Men noemt het een bankiersmunt maar banken gebruiken hoogstens het protocol en niet de xrp.

  Gewoon afblijven en investeren in de enige echte decentrale onafhankellijke transparante, voorspelbare en eerlijke crypto met proof of work en een serieuze hashpower. De rest is allemaal onzin, scam of copycat zonder enige basis.

  16/09/2020
 • Avatar

  De waarde van alle cryptomunten is niets meer en niets minder dan wat de gek er voor geeft.
  Een ‘investeerder’ die er een miljard voor over heeft kan de koers laten ontploffen.
  Piramidespellen zijn tenslotte afhankelijk van gelovigen.

  16/09/2020
 • Avatar

  Btc is een gevaarlijke investering trap er niet in. Het word centraal gemined in China. Het is zo traag als dikke stront en zo duur als goud. 1 procent van de energie op de aarde word gebruikt voor die achterhaalde techniek. Het is al lang en breed traceerbaar door regulatie van exchanges. De code is aan te passen door een 51% attack. Je kunt alles kwijt raken. Btc heeft van alle toepassingen alleen nog store of value over digitaal goud. Dit omdat het dus gewoon niet werkt. de oprichter van btc heeft nog aardig wat btc wat hij kan dumpen in 1 keer. Ook btc word regelmatig gedumpt door de miners.

  18/09/2020

Laat een reactie achter