New York Yankees kunnen salaris deels in bitcoin uit laten betalen

Het Amerikaanse honkbalteam New York Yankees is een meerjarige samenwerking aangegaan met NYDIG. Dit is een bitcoin investeringsmaatschappij en zij zullen de atleten en de andere werknemers helpen wanneer ze een deel van hun salaris in bitcoin uitbetaald willen hebben.

Volgens het persbericht is NYDIG hiermee het officiële Bitcoin Payroll Platform van het team geworden.

Deel salaris in bitcoin

Door de deal kunnen de Yankees-medewerkers een deel van hun salaris omzetten in bitcoin als onderdeel van het Bitcoin Savings Plan (BSP), het arbeidsvoorwaardenpakket van NYDIG. Als onderdeel van BSP hoeven Yankees-medewerkers geen transactie- of opslagkosten te betalen.

“We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze werknemerservaring uit te breiden en te verbeteren”, zegt Aryn Sobo, Yankees VP Human Resources. “NYDIG maakt het gemakkelijk om Bitcoin toe te voegen aan onze lijst met voordelen, en we kijken ernaar uit om het NYDIG-platform te gebruiken om deze mogelijkheid aan onze werknemers te bieden.”

36% jongeren wil bitcoin salaris als optie

Volgens onderzoek van NYDIG is 36% van de werknemers onder de 30 jaar geïnteresseerd in het ontvangen van een deel van hun inkomsten in bitcoin. Uit het onderzoek bleek ook dat ongeveer 1 op de 3 van deze werknemers bij het kiezen tussen identieke banen liever zou werken voor een bedrijf dat hen helpt om in bitcoin betaald te worden.

Kelly Brewster, chief marketing officer bij NYDIG, zegt in hetzelfde persbericht:

“Voor werknemers van de Yankees en daarbuiten kan de mogelijkheid om een ​​klein deel van hun salaris toe te wijzen aan een Bitcoin-spaarplan een van de meest efficiënte manieren zijn om bitcoin te besparen, en het gemiddelde van de dollarkosten kan de hobbels langs de weg wegnemen.”

Goedkeuring burgemeester

Dit nieuws valt vast en zeker goed bij burgemeester Eric Adams. Hij wil dat zijn stad New York crypto-vriendelijker wordt en om dat kracht bij te zetten, ontving hij zijn eerste drie salarissen als burgemeester in bitcoin.

Vlak nadat hij de verkiezing voor burgemeester had gewonnen, maar voordat hij werkelijk burgemeester werd in 2021, zei hij:

‘In New York gaan we altijd groot, dus ik ga mijn eerste DRIE salarissen in Bitcoin ontvangen als ik burgemeester word. NYC wordt het centrum van de cryptocurrency-industrie en andere snelgroeiende, innovatieve industrieën! Wacht maar af!’

Nederland en België

In Nederland wordt salaris in bitcoin ook steeds populairder. Vele medewerkers van BTC Direct ontvangen bijvoorbeeld elke maand een beetje bitcoin. Dit heeft ze (ons) geen windeieren gelegd: de maandelijkse uitbetalingen begonnen in juni 2018, toen de bitcoin koers 5.443 euro was.

Daarnaast zijn er steeds meer Nederlandse en Belgische bedrijven die via BTC Direct hun medewerkers uitbetalen in bitcoin, van kleine tot grote bedrijven. Ook maken steeds meer opdrachtgevers van freelancers hier gebruik van, omdat zelfstandigen aangeven dat ze een deel in bitcoin willen ontvangen.

Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse tak van restaurantketen Domino’s: ook hier kunnen medewerkers ervoor kiezen om een deel van hun salaris in bitcoin te ontvangen.

Mike Hutting van BTC Direct: ‘Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging. We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een bitcoin-salaris zullen nemen. Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat bitcoin bezit zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie. Een leerzame reis met keer op keer nieuwe inzichten.’

Bitcoin salaris

Ben je geïnteresseerd om jouw medewerkers een bitcoin salaris te bieden? Of wil je zelf een bitcoin salaris van jouw werkgever ontvangen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.