Hoe Yearn de kar trekt voor DeFi cryptocurrency

De ontwikkeling van DeFi gaat ontzettend snel, maar zelfs DeFi kan Yearn niet bijhouden. Yearn.Finance (yearn betekent verlangen) is in slechts 2 maanden uitgegroeid van een eenvoudige moneymaker tot een uitgebreid DeFi-ecosysteem.

Yearn slaat vleugels uit

Het vermogensbeheerplatform van Yearn beheert al meer dan 1 miljard dollar. Daarnaast houdt Yearn zich nu ook al bezig met verzekeringen en risicofinanciering. DeFi wordt voor onze ogen volwassen.

Maar de ambities van Yearn lijken geen grenzen te kennen, ze zijn nu bezig met de ontwikkeling van een gedecentraliseerde exchange. Ook zijn ze bezig met een nieuw protocol genaamd StableCredit, om leningen en stablecoins aan te bieden.

Eenzijdige liquiditeit

StableCredit is aanvankelijk bedacht als een aangepaste versie van Uniswap waarmee gebruikers liquiditeit kunnen storten voor pools voor Automated Market Makers (AMM).

Waar Uniswap liquiditeitsverschaffers vereist om tweezijdige liquiditeit uit te lenen (denk aan ETH en Dai bijvoorbeeld), wilde Yearn-maker Andre een oplossing waarmee liquiditeitsverschaffers slechts één kant van een paar hoeven vast te zetten. Het resultaat is StableCredit, of zoals Yearn het omschrijft:’een nieuw protocol voor gedecentraliseerde leningen, stablecoins en AMM’s.’

Voor de DeFi-kenners onder ons, StableCredit is eigenlijk een mix tussen MakerDAO (stablecoin minting / leverage), Aave (lending) en Bancor (DEX).

Hoe werkt het?

Kort gezegd stelt StableCredit gebruikers in staat om een ​​crypto te storten en vervolgens een kredietlimiet te ontvangen waarmee ze tot 75% van het verstrekte onderpand kunnen lenen. Dit kan doordat ze een nieuwe stablecoin genaamd StableCredit USD slaan.

Stel dat je 100 dollar aan ETH hebt gestort in een StableCredit-contract, geeft het protocol een gelijk bedrag aan StableCredit USD en levert het zowel je ETH als het Stablecredit USD aan een Uniswap-pool. Vervolgens munt het protocol StableCredit USD tot 75% van de aanbetaling (op basis van wat de procentuele bijdrage van de pool die je hebt toegevoegd aan het hele ecosysteem waard is) en geeft dat aan je terug. Met deze StableCredit USD kunt je vervolgens andere activa lenen die aan het protocol zijn verstrekt.

Hiermee kunt je Uniswap vergoedingen verdienen door slechts één liquiditeitspaar (ETH) te storten, terwijl je ook een stablecoin krijgt die je tijdens het proces kunt gebruiken. Dit is in feite wat MakerDAO doet (ETH storten, DAI ontvangen) maar Yearn bereikt dit zonder governance die betrokken is bij het beheren van de koppeling van DAI.

Vooruitstrevend

Aangezien StableCredit USD 1: 1 kan worden ingewisseld met de activa in het StableCredit-protocol, kan het meeschalen met de vraag naar StableCredit USD. Dit verschilt van andere gedecentraliseerde stablecoins zoals Dai en sUSD, die worden beperkt door respectievelijk de vraag naar hefboomwerking en de totale waarde.

Een echt schaalbare, gedecentraliseerde stablecoin heeft aanzienlijke implicaties voor DeFi als geheel, en dit is slechts een onderdeel van wat StableCredit zo anders maakt.

Het wordt tijd om Yearn goed in de gaten te houden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.